Nöje & kultur

Dolores O’Riordan.  TTKEYSTONE
Dolores O’Riordan 1971-2018

Krönikor: Hennes unika röst kommer att leva vidare

Dolores O’Riordan var rösten och själen bakom bandet som på 90-talet blev Irlands största rockexport sedan U2, skriver Markus Larsson i en krönika i Aftonbladet efter nyheten att O’Riordan dött bara 46 år gammal.
The Cranberries storhetstid varade inte länge men bandets album ”No need to argue” från 1994 sålde över sju miljoner exemplar, bara i USA, skriver han och hyllar särskilt de två hitsen ”Zombie” och ”Linger”.
Expressens Anders Nunstedt skriver att O’Riordan hade en helt unik röst och att hennes död kommer vid en särskilt tragisk tidspunkt, just då Eminem gett ut albumet ”Revival” där han samplar delar av ”Zombie”. Detta öppnade upp en möjlighet för en comeback, som nu aldrig blir av, men O’Dolores röst ”kommer att leva vidare”, skriver han.
”Eminem är inte den sista artisten som lyft fram Dolores O’Riordans 90-talsröst för dagens publik. Det kommer att komma flera, och det är en slags tröst.”

Igår 05:09
Läs mer om Dolores O’Riordan 1971-2018
Michelle Williams CHRIS DELMAS / AFP
Lönegapet i Hollywood

Williams om Wahlbergs skänkta lön: ”Oförglömligt”

Skådespelaren Michelle Williams svarar nu på Mark Wahlbergs pengadonation i hennes namn, skriver Deadline.
”I dag handlar det inte om mig. Mina kvinnliga skådespelarkollegor stod vid min sida och stod upp för mig, mina aktivistvänner lärde mig att använda min röst, och de mest mäktiga ansvariga männen, de lyssnade och agerade”, skriver Williams i uttalandet.
Hon säger också att det är ”en av de mest oförglömliga dagarna” i hennes liv.
I går meddelade Mark Wahlberg att han donerar 1,5 miljoner dollar till Time’s up rättshjälpsfond. Det efter att han fått en väldigt mycket högre ersättning för omtagningar av scener i filmen ”All the money in the world”.

14 jan
Mark Wahlberg, Michelle Williams och Ridley Scott. KEVIN WINTER / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Lönegapet i Hollywood

Efter lönekritiken: Skänker 12 miljoner till Time’s up

Skådespelaren Mark Wahlberg donerar omkring 12 miljoner kronor till initiativet Time’s up i Michelle Williams namn, skriver flera medier.
Donationen görs efter att det blivit känt att Wahlberg fått den summan i ersättning för att spela in scener på nytt i filmen ”All the money in the world”. Nyinspelningarna gjordes efter att skådespelaren Kevin Spacey klippts bort på grund av anklagelser som riktats mot honom.
Wahlbergs kollega Williams fick motsvarande 8 000 kronor för att delta i nyinspelningarna.
”Jag stöttar kampen för rättvisa löner till 100 procent” säger Wahlberg i ett uttalande.
Time’s up presenterades efter vittnesmålen om sexuella trakasserier och övergrepp i Hollywood som kom upp i samband med me too-rörelsen och anklagelserna mot filmmogulen Harvey Weinstein.

13 jan
Läs mer om Lönegapet i Hollywood