Den Sagan om ringen-inspirerade stugan i sydvästra England nås på tre timmar med tåg från London. Brook House Hobbit Hut
Annorlunda hotell
Resa

Nu kan du bo som en hobbit i Europa

Den är billigare än de flesta hotellrum och så söt att klockorna stannar. Brook House Hobbit Hut i Herefordshire, tre timmar från London, hyrs ut för 85 pund per natt och borde definitivt finnas med på din önskelista över drömboenden, skriver iNews.
Den lilla stugan har blivit en snackis bland Sagan om ringen-fans – den ser nämligen precis ut som ett hobbithus, fast med king size-säng, ljusslingor och vedspis.
Närmaste granne är en skog med vandringsleder åt alla håll, så räkna med att du både kan koppla ned och koppla av.
Enligt The Telegraph är grevskapet Herefordshire känt för sina klara nätter och med vacker utsikt från sängen har man optimala förutsättningar att se både fåglar, planeter och stjärnfall.

Mer läsning:

Toppnyheter

Olyckan inträffade på tisdagseftermiddagen. TT
Tågkrocken i Trosa

Polisen utreder tågolyckan som vårdslöshet i trafik

Polisen utreder kollisionen mellan SJ-tåget och stridsfordonet i närheten vid Vagnhärad som vårdslöshet i trafik, skriver TT. Statens haverikommission har underrättats.
”Vilket är en rutinåtgärd i den här typen av händelser”, skriver polisen på sin hemsida.
Tåget spårade ur i samband med krocken och fyra personer skadades, varav tre inom Försvarsmakten. Olyckan inträffade under den stora militärövningen Aurora 17.

19 min
SJ-persontåget spårade ur i samband med krocken.  TT / TT NYHETSBYRÅN

Stridsfordon i krock med tåg – fyra skadade

Ett SJ-persontåg har krockat med en pansarterrängbil mellan Vagnhärad och Västerljung i Trosa kommun, skriver flera medier. Tåget ska ha spårat ur i samband med krocken.
Polisen skriver på sin hemsida att tre personer ombord på militärfordonet har skadats i olyckan. Det är oklart hur skadade de är. En person ombord på tåget ska ha skadats lindrigt. Stridsfordonet deltog i den stora militärövningen Aurora 17.
Tågtrafiken mellan Stockholm och Norrköping via Nyköping står still i båda riktningarna.

3 tim
Läs mer om Tågkrocken i Trosa
POOL / TT NYHETSBYRÅN
EU:s framtid

Analyser: Macron vill ha ’Europas förenta stater’

När Frankrikes president Emmanuel Macron la ut texten om sin vision för EU i dag blev det tydligt att han vill fördjupa EU-samarbetet, trots alla problem som finns i unionen. Det skriver SVT:s Erika Bjerström i en analys. Macron vill ha gemensam insatsstyrka, flera gemensamma skatter och en asylmyndighet för hela Europa.
”Konturerna av ett ’Förenta Europeiska Staterna’ växte fram”, skriver Bjerström.
Macron har fått kritik för att linjetalet kommer innan Tyskland, som hade val till förbundsdagen i söndags, har format en regeringskoalition. Det gör att Angela Merkels förhandlingsutrymme på hemmaplan begränsas, skriver Reuters i en analys.

1 tim
POOL / TT NYHETSBYRÅN

Macron: EU är för svagt och för långsamt

EU bör ha en gemensam militär insatsstyrka som kan sättas in med kort varsel för att understödja de nationella försvaren. Det säger Frankrikes president Emmanuel Macron i sitt linjetal om EU i dag.
Macron föreslår flera stora reformer, bland annat en gemensam finansskatt och en koldioxidskatt. Dessutom vill han skapa en europeisk asylbyrå som ”snabbar på och harmoniserar procedurerna”.
– Det Europa vi har är för svagt, för långsamt och för ineffektivt, säger Macron.

4 tim
Läs mer om EU:s framtid
Stina Stjernkvist/TT / TT NYHETSBYRÅN
Misstänkta sexövergreppet i SD

SD-politikern nekar: Vi hade en bra relation

SD-riksdagsledamoten som anklagas för sexuella övergrepp mot partikollegan Hanna Wigh nekar till anklagelserna och säger till Aftonbladet att han haft en bra relation med Wigh.
– Det är det som är det svåra i det här eftersom jag betraktar henne som en av mina förtrogna, säger han till Aftonbladet.
Mannen hävdar att han haft en sexuell relation med Wigh ”till och från”.
– Jag vet inte vart det kommer ifrån. Skulle det rättfärdiga det som hände i riksdagen?, säger Hanna Wigh till Expressen.
Partiet meddelade tidigare i dag att politikern har tagit timeout från sina uppdrag. Samtidigt kom beskedet från åklagarmyndigheten att man har inlett en förundersökning om misstänkt sexualbrott.
Wigh anklagar mannen, som ej namngivits, för att ha tagit strypgrepp på henne och stoppat ner handen i hennes byxor.

5 tim
Arkivbild. Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Åklagare: Förundersökning om sexualbrott inledd

Polisen har inlett en förundersökning om misstänkt sexualbrott efter anklagelserna att en Sverigedemokratisk politiker förgripit sig på en partikollega, skriver Expressen.
– Efter att ha hört vad kvinnan har sagt i media gör jag bedömningen att det finns anledning att anta att ett sexualbrott är begånget, säger chefsåklagare Maria Sterup vid Särskilda åklagarkammaren i ett pressmeddelande.
Sterup säger att hon nu kommer att söka kontakt med målsäganden. Ärendet hanteras av den Särskilda åklagarkammaren eftersom misstankarna riktas mot en riksdagsledamot.
Riksdagsledamoten Hanna Wigh meddelade under måndagen att hon avgår från Sverigedemokraterna. Hon berättade samtidigt att en partikollega tagit strypgrepp på henne och stoppat ner handen i hennes byxor. Den utpekade riksdagsledamoten har sedan dess tagit timeout från sitt arbete.
Enligt åklagarens pressmeddelande är det inte aktuellt i nuläget att avslöja vem som är misstänkt.

6 tim
Riksdagen/SD - arkivbilder.  TT

SD-politiker som anklagas för övergrepp tar timeout

Den riksdagsledamot för Sverigedemokraterna som anklagas för sexuella övergrepp mot den tidigare partikollegan Hanna Wigh tar timeout, rapporterar Expressen.
Partiets presschef Henrik Vinge säger att mannen är ”bedrövad” och menar att anklagelserna inte stämmer.
– Han berättade vad som hänt samt att han vill medverka fullt ut i utredningen, säger Vinge till tidningen.
Han säger att partiet hoppas att polisen nu ska kunna utreda anklagelserna grundligt.
- Jag förhåller mig neutralt i det här men personen anser sig vara falskeligen anklagad, säger Jimmie Åkesson till SR P4 Extra.

Idag 10:37
Läs mer om Misstänkta sexövergreppet i SD
Carina Herrstedt.  Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Röster om misstänkta sexövergreppet i SD

SD-kvinnors ordförande: Allvarligt om det stämmer

Om det stämmer att Hanna Wigh redan tidigare informerat partisekreteraren Richard Jomshof om de påstådda sexövrgreppen är det mycket allvarligt. Det säger partiets andra vice partiordförande, Carina Herrstedt till Dagens Nyheter.
– Om han har vetat det och inte agerat, så tycker jag det är jätteilla, säger Herrstedt, som också är och ordförande för SD-kvinnor.
Hanna Wigh har sagt att hon informerade Jomshof och andra inom partiet om händelsen, men att de inte ville polisanmäla. Först när det blev känt i media ska de ha valt att polisanmäla det som hänt.
Om det stämmer har partiet utsatt andra kvinnor som gått och arbetat med mannen för fara, menar Herrstedt, som nu tänker ta upp frågan med Jomshof.

Idag 11:52
Jimmie Åkesson.  Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Ledare: SD uppvisar dubbelmoral om brott

Opinion Hanna Wighs larm om sexuellt ofredande inom Sverigedemokraterna lär inte få partiets väljare att tappa förtroendet för dem, skriver Sofia Mirjamsdotter i en ledare i Sundsvalls Tidning.
Hon menar att Sverigedemokraterna inte bryr sig om jämställdhet och endast är intresserade av att ta hårda tag mot sexuella övergrepp då förövaren inte är svensk.
”Sexualbrott är endast av intresse för partiet när de begås av asylsökande och invandrare, och då endast som argument för att kasta ut dem”, skriver hon.
Wigh är bara en av många som drabbats av SD:s dubbelmoral angående brott, skriver Blekinge Läns Tidning i en ledare. Tidningen lyfter partiets starka profil när det gäller brottsbekämpning och ställer den jämte det stora antal brott som uppdagats i partiets kretsar.
”Om gärningsmännen har mörkt hår gäller en måttstock. Om det handlar om det egna partiet gäller ett helt annat mätsystem,” skriver tidningen.

4 tim
SD-ledaren Jimmie Åkesson. TT

Ledare: ”SD behöver lära sig svenska värderingar”

Opinion ”Den enda moral som verkligen tycks frodas inom SD är dubbelmoralen.” Det skriver Expressen i en ledare efter avslöjandena om hur kvinnor som anmält sexuella trakasserier inom partiet behandlats. Tidningen skriver att om SD vill ”värna den svenska kulturen” och ta krafttag mot brott så kan de börja i den egna riksdagsgruppen. I stället har man avfärdat kvinnor som larmat om oegentligheter med omdömen som ”sjuk”, ”klängig” och ”berusad”, skriver tidningen.
Aftonbladets Karin Pettersson skriver att SD har som en del av sin affärsidé att utmåla män som inte är födda i Sverige som potentiella våldtäktsmän. Samtidigt domineras den egna partiledningen av en manlig hederskultur, där kvinnor förutsätts vara lojala även när de utsätts för övergrepp. ”Patriarkalt förtryck kan ta sig många former. Ibland kräver den av kvinnor att sätta på sig en slöja. Ibland att de ska hålla käften och tugga i sig lite sextrakasserier.”

Idag 06:41
Läs mer om Röster om misstänkta sexövergreppet i SD
DELIL SOULEIMAN / AFP
Kurdiska folkomröstningen i Irak

Iraks ultimatum: Lämna flygplatser inom 72 timmar

Iraks premiärminister Haider al-Abadi ger det kurdiska självstyret i norra Irak en tidsfrist på tre dygn: dessförinnan måste de ge upp kontrollen över flygplatserna, rapporterar flera medier.
– Internationella flygningar till och från Kurdistan kommer att stoppas om tre dagar om vi inte får kontoll över flygplatserna, säger Abadi enligt AFP.
Den kurdiska regionen i Irak folkomröstade i går om självständighet, trots protester från bland andra Irak och Turkiet. Omröstningen väntas ha resulterat i ett ja.

1 tim
Kurdiska flaggan hissas när människor firar på gatorna i Arbil efter omröstningen. SAFIN HAMED / AFP

Erdogan hotar kurderna: Kommer inte ha någon mat

Det mesta tyder på att kurderna i Irak röstat ja till självständighet. Men om de går vidare med planerna på att bryta sig loss från Bagdad fortsätter Turkiets president Recep Tayyip Erdogan med sina hot om att det kan få konsekvenser. Erdogan hotar bland annat med att stänga oljeexporten som går från irakiska Kurdistan till omvärlden via Turkiet.
– De kommer inte att ha någon mat när vi slutar köra våra lastbilar till norra Irak, sade Erdogan i ett tv-sänt tal enligt nyhetsbyrån AFP.
Men, påpekar TT, även om Erdogans varningar duggat tätt, så har han inte kommit med några närmare detaljer om hur han planerar att straffa de irakiska kurderna.

Idag 11:59
Läs mer om Kurdiska folkomröstningen i Irak
Nordkoreanska medborgare lyssnar på ledaren Kim Jong-Uns tal i helgen. ED JONES / AFP
Nordkoreakrisen | Vapenprogrammen

Söker amerikansk hjälp för att försöka förstå Trump

Regeringsanställda i Nordkorea har i hemlighet försökt stämma möte med politiska analytiker i Washington för att försöka förstå Donald Trump, rapporterar Washington Post. Tidningen har talat med flera personer med insyn i de nordkoreanska försöken.
– Deras största orosmoln är Trump. De får inget grepp om honom, säger en källa.
De senaste månaderna har den asiatiska diktaturen och USA utbytt hot och förolämpningar. I helgen twittrade Trump att den nordkoreanska regimen inte kommer att finnas kvar länge till, något som togs som en krigsförklaring av Nordkorea.

2 tim
Rysslands utrikesminister Sergej Lavrov tillsammans med sin kinesiske kollega Wang Yi under ett möte i Kina den 18 juni.  Wang Zhao / TT / NTB Scanpix

Ryssland: Vi jobbar på en lösning ”bakom kulisserna”

Ingen skulle vinna på ett krig på Koreahalvön, säger en talesperson för Kinas utrikesdepartement efter den senaste tidens allt aggressivare ordväxling mellan USA och Nordkorea.
Samtidigt varnar Ryssland för att ett krig skulle få ”katastrofala konsekvenser”. En högt uppsatt tjänsteman inom det ryska utrikesdepartementet säger till nyhetsbyrån RIA att Ryssland arbetar ”bakom kulisserna” för att hitta en politisk lösning på krisen, skriver Reuters.
Nordkoreas utrikesminister Ri Yong-Ho sade i går att USA:s president Donald Trump har förklarat krig mot landet, som enligt honom därmed har rätt att vidta motåtgärder.

Idag 09:20
Ett amerikanskt B-1B Lancerplan på flygpasen i Guam, inför flygningen utanför Nordkoreas kust i helgen. Staff Sgt. Joshua Smoot / TT / NTB Scanpix

Nordkorea flyttar plan mot kusten efter USA-flygning

Nordkorea har flyttat flygplan mot östkusten och förstärkt sitt försvar i området efter att amerikanska bombplan flugit nära landet i helgen. Det rapporterar den sydkoreanska nyhetsbyrån Yonhap med hänvisning till landets underrättelsetjänst.
Nordkorea skickade aldrig upp något militärt svar på de amerikanska bombplanen.
– Eftersom flygningen var mitt i natten kan det vara så att Nord inte väntade sig den, eller att de inte kunde svara eftersom deras radar eller andra system inte kunde upptäcka den, säger parlamentsledamoten Le Cheol-Woo.

Idag 03:44
Läs mer om Nordkoreakrisen | Vapenprogrammen

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.