SKODA Auto / SKODA Auto
Skoda

Nu kommer Skodas nya SUV till Sverige

Advertisement

Nu är det dags för helt nya Skoda Karoq att ta plats på de svenska vägarna – en helt ny SUV med högsta säkerhetsnivå och smarta funktioner som gör den rolig, bekväm och säker att köra.
Karoq blir ett mindre och mer kompakt syskon till Skodas redan hyllade stora SUV Kodiaq, men även om Karoq delar samma prisvinnande egenskaper som det större syskonet är det tydligt att Skodas ingenjörer skapat något unikt med den nya modellen.

Rymlig och flexibel

Karoq har klassens överlägset största lastutrymme även om den bara mäter 4,38 meter på längden, samtidigt som utrymme i kupén är stort. Dessutom är det flexibla baksätet VarioFlex standard vilket innebär att samtliga tre sittplatser i baksätet är individuellt justerbara och till och med kan lyftas ur. På så sätt kan lastutrymmets kapacitet variera mellan 479 och 588 liter, beroende på om du prioriterar utrymmet i baksätet eller maximalt lastutrymme. Med baksätet uttaget rymmer Karoq hela 1 810 liter.

Hög utrustningsnivå

Utrustningsnivån är hög, självklart med de riktigt smarta Skoda-finesserna som isskrapa i tanklocket och paraply under passagerarsätet: sinnrika finesser som för att maximera användarvänligheten och säkerheten. I standardutrustningen ingår självklart autobroms och adaptiv farthållare, åttatums pekskärm med smart mediasystem och smidiga uppkopplade tjänster som Skoda Connect och eCall. Med Skoda Connect kan föraren exempelvis starta fjärrvärme och ventilation via appen för en varm bil under vintern, eller en sval bil efter en heldag på jobbparkeringen i sommarsolen. Med fjärråtkomst via mobilen behöver du heller aldrig vara orolig för att inte hitta var du parkerade bilen i en ny stad. Med positionsangivelsen kan du alltid se var bilen sist parkerades och med eCall larmar bilen automatiskt SOS om det värsta skulle inträffa för så snabb hjälp som möjligt.

Skoda Karoq i korthet

– Nya Skoda Karoq från 215 600 kr
– Standardutrustad med autobroms och adaptiv farthållare tillsammans med VarioFlex-baksäte
– Tillgänglig med fyra bensin- och dieselmotorer redan från start
– Effekt mellan 115 och 150 hästkrafter
– Välj mellan fram- och fyrhjulsdrift
– Förstklassig interiör med känsla och teknik från betydligt dyrare modeller

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Toppnyheter

ODD ANDERSEN / AFP
Tyska regeringsbildningen

Merkel: Hellre nyval än en minoritetsregering

Tyskland kommer allt närmare ett nyval efter gårdagens havererade regeringssamtal. I en intervju med tv-bolaget ARD säger förbundskansler Angela Merkel att hon föredrar det framför att försöka bilda en minoritetsregering.
– Jag är väldigt skeptisk till en minoritetsregering. Nyval vore en bättre väg att gå, säger hon enligt AFP.
Merkel säger också att hon är redo att ställa upp som kanslerkandidat för ytterligare fyra år om det blir nyval.

16 min
AXEL SCHMIDT / TT NYHETSBYRÅN

Presidenten: Samtalen kommer att fortsätta

Tysklands president Frank-Walter Steinmeier säger att samtalen för att bilda en regering kommer att fortsätta.
– Tyskland står inför en historiskt unik situation. Partierna bör undvika nyval och samtliga bör tänka över sin beredskap att bilda en regering, säger Steinmeier på en presskonferens enligt nyhetsbyrån Direkt.
Beskedet kommer efter att förhandlingarna mellan förbundskansler Angela Merkels CDU, De gröna och det liberala partiet FDP bröt samman sent i går kväll efter att FDP hoppat av.
De tyska socialdemokraternas ledare SPD Martin Schulz har under eftermiddagen sagt att man inte vill sätta sig i några regeringsförhandlingar med CDU och att man är beredda att gå till nyval.

3 tim
SPD:s partiledare Martin Schulz. Markus Schreiber / TT / NTB Scanpix

Tyska socialdemokraterna: Vi är inte rädda för nyval

De tyska socialdemokraterna SPD är fortfarande inte beredda att förhandla med förbundskansler Angela Merkel kring en regeringskoalition. Det sa partiledaren Martin Schulz under en presskonferens på måndagen.
– I den här situationen, måste de styrande – det är väljarna – omvärdera vad som händer, sa Schulz om vad som nu behöver hända efter nattens strandade regeringsförhandlingar.
Reuters har tagit del av ett dokument från partiet som skrivits efter de strandade regeringsförhandlingarna mellan Merkel, det liberala partiet FDP och De gröna. ”Vi är inte rädda för nyval”, står det bland annat i dokumentet.
Det liberala partiet FDP lämnade sent i går kväll regeringsförhandlingarna med förbundskansler Angela Merkels CDU och De gröna.

4 tim
Läs mer om Tyska regeringsbildningen
Robert Mugabe och hustrun Grace Mugabe. PHILIMON BULAWAYO / TT NYHETSBYRÅN
Maktkampen i Zimbabwe

Mugabe inför riksrätt – för att ha gett hustrun makt

Riksrättsprocessen mot Zimbabwes president Robert Mugabe kommer att inledas i morgon, uppger det styrande partiet Zanu-PF enligt BBC. Mugabe ska ha informerats om att processen är inledd.
Enligt BBC är det formella skälet att Mugabe har låtit hustrun Grace Mugabe ”tillskansa sig konstitutionell makt”.
”Han är för gammal och kan inte ens gå utan hjälp”, heter det i ett uttalande från Zanu-PF som AP rapporterar om.

29 min
JEKESAI NJIKIZANA / AFP

Regeringspartiet: Mugabe respekterar inte lagen

Zimbabwes regeringsparti Zanu-PF anklagar president Robert Mugabe för att ha visat respektlöshet mot landets lagar och för att ha orsakat den ekonomiska krisen i landet. Det framgår av ett utkast till en partimotion om att inleda en riksrättsprocess mot presidenten, rapporterar TT.
Robert Mugabe avsattes som partiledare för Zanu-PF under helgen. Många hade väntat sig att Mugabe skulle meddela sin avgång under ett tv-sänt tal under söndagen. Men något avgångsbesked kom inte och Mugabe meddelade att han kommer att leda Zanu-PF:s kommande partikongress i december.

4 tim
Studenter vid University of Zimbabwe i huvudstaden Harare. - / AFP

Studenter i Harare i nya protester mot presidenten

Studenter på University of Zimbabwe i huvudstaden Harare vägrar att infinna sig på dagens prov och har istället valt att genomföra nya protester mot president Robert Mugabe, rapporterar Sky News.
Tidigare under måndagen löpte den tidsfrist ut som regeringspartiet gett den 93-årige presidenten för att lämna sin post. Zanu-PF:s parlamentsledamöter kommer att träffas under eftermiddagen för att diskutera frågan om ett eventuellt åtal mot Robert Mugabe, rapporterar Reuters.

5 tim
Läs mer om Maktkampen i Zimbabwe
Brexit EU:s framtid
Ann Linde (arkivbild) Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN

”Stockholm en favorit att få EU-myndighet”

Stockholm är en av de sex städer som är favoriter att få den europeiska läkemedelsmyndigheten EMA som flyttar från London i samband med brexit. Det säger EU-minister Ann Linde, rapporterar Direkt.
De andra städerna är Wien, Milano, Lille, Köpenhamn och Amsterdam enligt Linde.
De slutna omröstningarna sker på måndagen. Den kan bli upp till tre röstningsomgångar och det krävs att den vinnande staden får en majoritet av de 27 ländernas röster.
Även den europeiska bankmyndigheten EBA ska få en ny hemort.

Idag 09:51
Läs mer om Brexit
TT
Utvecklingen av självkörande fordon

Volvo Cars ska leverera tiotusentals bilar till Uber

Volvo Cars och Uber har slutit ett icke exklusivt ramavtal där Volvo ska leverera tiotusentals bilar till taxitjänsten mellan 2019 och 2021. Det framgår av ett pressmeddelande på måndagen. Bilarna ska ha förutsättningar att bli självkörande.
”En av de första och största kommersiella beställningarna av sådana bilar”, skriver Wall Street Journal.
Enligt Wall Street Journal ska det röra sig om 24 000 bilar till ett värde av 1 miljard dollar, motsvarande knappt 10 miljarder kronor. Enligt DI är avtalet värt minst 15 miljarder kronor.

3 tim
Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN

Volvo Cars vd: ”Öppnar ett helt nytt segment för oss”

Volvo Cars är öppna för att leverera bilar till fler taxiföretag. Det säger vd Håkan Samuelsson till DI efter nyheten om att fordonstillverkaren ska leverera upp emot 24 000 bilar till Uber.
Ramavtalet, som inte är exklusivt, ska enligt Wall Street Journal vara värt 1 miljard dollar – eller knappt 10 miljarder kronor – och gäller Volvobilar försedda med teknik som krävs för att bilarna ska kunna bli självkörande.
– Detta öppnar för upp ett helt nytt segment för oss, säger Samuelsson till DI.
WSJ skriver att beställningen är ”en av de första och största kommersiella beställningarna av sådana bilar”.

1 tim
Pressbild Volvo Cars

”En av de största affärerna med självkörande bilar”

Volvo Cars avtal med Uber om att leverera upp till 24 000 bilar med förutsättningar att vara självkörande är en av de första och största kommersiella beställningarna av sådana bilar. Det skriver Wall Street Journal efter nyheten om affären.
Volvo och Uber har haft ett löst samarbete i nära tre år, och affären skulle kunna ge Uber en möjlighet att gå vidare efter de bakslag som tidigare drabbat San Francisco-baserade bolaget, skriver Reuters.

3 tim
Läs mer om Utvecklingen av självkörande fordon

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.