Visa

Så förändrar Pay-tjänsterna handeln

Advertisement

Den banbrytande tekniken bakom de mobila Pay-tjänsterna kan revolutionera handeln. Senaste tjänsten att lanseras i Sverige är Apple Pay.
Allt fler väljer att gå över till kontaktlösa betalningar eftersom det är bekvämt och samtidigt säkert.
Visa-användare som är kunder hos Nordea kan nu använda Apple Pay där alla betalningar görs genom en token vilket innebär att dina kontouppgifter aldrig exponeras för den som tar emot betalningen. Varken kredit- eller kontokortsnummer sparas alltså i din telefon eller på Apples servrar.

Främsta verktygen mot bedrägerier

– Lanseringen av Apple Pay i Sverige gör att ännu fler kan använda sina mobila enheter för säkra och bekväma betalningar. Vi jobbar hårt för att erbjuda våra kunder innovativa betallösningar och det här är ytterligare ett exempel på det, säger Christina Lind, Sverigechef på Visa.
Tokenisering är ett av de främsta verktygen mot nätbedrägerier. Kortuppgifterna ersätts av en unik sifferkod som bara fungerar med den specifika enheten och betalningen sker genom en säkerhetskod, en token. Skulle telefonen bli stulen kan man enkelt avaktivera tjänsten, men kortet behöver alltså inte spärras eftersom uppgifterna är skyddade.

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Toppnyheter

Bilden är tagen i november i fjol  Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Höstvädret

Alla bussar står stilla i centrala Stockholm – nytt snöfall på väg från väst

Det snöar kraftigt över Stockholm och norrut över Roslagskusten och norra Uppland. Strax efter halv tio meddelade SL att alla bussar i innerstan står stilla. Under morgonen mättes ett par centimeter snö.
– I innerstan är det blixthalka. Bussar, särskilt ledbussarna, har väldigt stora bekymmer, säger Claes Keisu, pressinformatör vid SL, till SvD.
Snöandet kommer att avta under förmiddagen. Men det kommer att fortsätta ligga på minus eller nollgradigt under kvällen och natten så vi får njuta av ett vinterlandskap en liten stund, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.
Temperaturen kommer att stiga under onsdagen, samtidigt som det kommer mer nederbörd in över Sverige från sydväst så då riskerar snötäcket att regna bort.
Vid niotiden på tisdagsmorgonen utfärdade SMHI flera varningar för snöfall i Västsverige.

1 tim
Robert F. Bukaty / TT / NTB Scanpix

Snöoväder väntas i veckan – orkanbyar i norr

Nytt snöoväder väntas i veckan på grund av ett lågtryck som rör sig från Irland, rapporterar Aftonbladet.
– Man ska tänka en extra gång innan man ger sig ut i trafiken, säger Kristoffer Hallgren, meteorolog vid Foreca till tidningen.
Ovädret väntas nå Sverige på onsdag. I Västra Götaland väntas mellan två och fem centimeter blötsnö och i Dalsland uppemot en decimeter. Stormbyar och eventuellt orkanbyar kan drabba mellersta och norra Norrland.

2 tim
Läs mer om Höstvädret
Utrikesminister Margot Wallström (centrum) i ett flyktingläger i Bangladesh i helgen. MUNIR UZ ZAMAN / AFP
Muslimförtrycket i Burma

Wallström vill se ledarskap från Aung San Suu Kyi

Utrikesminister Margot Wallström (S) säger att hon varit tydlig när hon talat med Burmas ledare Aung San Suu Kyi om rohingyernas situation.
– Det var rakt på sak och ärligt, säger hon till TT.
Wallström har träffat Aung San Suu Kyi två gånger de senaste dagarna, dels tillsammans med andra utrikesministrar och dels i ett enskilt möte. Hon har också besökt ett flyktingläger i Bangladesh.
Enligt Margot Wallström har Aung San Suu Kyi försökt förklara att hennes situation inte är lätt i relation till militären, som fortfarande har en särställning i landet. Men Wallström och övriga EU-kollegor ska ha gjort det tydligt att de förväntar sig mer av henne.
– Också av henne som moralisk ledare.

6 min
Khin Maung Win / TT / NTB Scanpix

Vittnesmål: Vi skulle ha det bättre i fängelse

I en ny rapport beskriver Amnesty hur den muslimska minoritetsbefolkningen rohingya i Burma utsätts för ett systematiskt förryck av landets myndigheter.
Rapporten har granskat situationen i delstaten Rakhine under två år. Bland annat visar Amnesty hur befolkningen behöver specialtillstånd för att röra sig mellan städer. Något som gör det svårt att klara försörjningen när man inte kan ta sig till marknader eller jobb i andra städer.
– Det är svårt för vi har inte tillräckligt att äta. Vi skulle ha det bättre i fängelse, då skulle vi åtminstone få mat regelbundet, säger en 25-årig man i Amestys rapport.

3 tim
Flyktingläger i Bangladesh dit rohingier från Burma flytt.  MUNIR UZ ZAMAN / AFP

Amnesty larmar om burmesisk apartheid

Situationen för den muslimska minoritetsgruppen rohingya i Burma kan liknas vid apartheid, anser Amnesty International.
– Burmas myndigheter håller kvinnor, män och barn som är rohingyer segregerade och kuvade i ett inhumant apartheidsystem, säger Amnestys researchchef Anna Neistat i ett uttalande, enligt AFP.
Människorättsorganisationen har granskat situationen för minoritetsbefolkningen under två år och kommit fram till att de burmesiska myndigheternas diskriminering stöds av både nationella och regionala lagar, skriver TT. Till exempel får rohingyer i delstaten Rakhine inte resa mellan städer utan specialtillstånd och få sjukhus ger folkgruppen hjälp, enligt rapporten.

5 tim
Läs mer om Muslimförtrycket i Burma
TT / NTB Scanpix
Maktkampen i Zimbabwe

Krigsveteraner: Protesterna måste börja nu

Zimbabwes inflytelserika krigsveteraner uppmanar till omedelbara protester i huvudstaden Harare. Ordföranden Chris Mutsvangwa uppmanar folk att släppa det de har för händerna och komma till huvudstaden, rapporterar AFP.
– Protesterna måste börja nu. Vi kan inte ha en enda timma mer med Mugabe, säger han.
Samtidigt kräver den avsatte vicepresidenten Emmerson Mnangagwa i ett uttalande att Robert Mugabe lämnar presidentposten, rapporterar Reuters. Avgångskravet kommer samtidigt som parlamentsledamöterna i Mugabes eget regeringsparti samlas för att besluta om man ska gå vidare med en riksrättsprocess mot den hårt kritiserade presidenten.

2 tim
Ben Curtis / TT NYHETSBYRÅN

Militären: Mugabe ska träffa sin efterträdare

Robert Mugabe har gått med på att träffa sin tilltänkta efterträdare Emmerson ”Krokodilen” Mnangagwa. Det uppger företrädare för landets militär enligt CNN.
Det var Mugabes avskedande av Mnangagwa som vicepresident som utlöste krisen i landet. Mnangagwa är på väg tillbaka till Zimbabwe efter att ha utsetts till ny partiledare i går.
– Vi är optimistiska över den nya utvecklingen i diskussionerna med presidenten, säger militären i ett uttalande enligt AP.

Igår 21:33
Läs mer om Maktkampen i Zimbabwe

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.