Alltid

Så slipper du oroa dig för elräkningen i vinter

Att se över sina elavtal, hålla koll på prisutveckling, elnätsleverantörer och elförbrukning – brukar följas av en djup suck.
– Stora elbolag lägger över ansvaret på kunden att ha koll på hur elmarknaden ser ut. Kunden kan inte styra över priserna för exempelvis solkraft, vindkraft och vattenkraft och har heller inte tid att sätta sig in i prisutvecklingen. Vi sköter allt det där jobbiga för att våra kunder ska kunna luta sig tillbaka och veta att deras månadskostnad är densamma och att all el är 100 procent grön, säger Per Svenningsson, vd på Alltid.

För en enklare vardag

Alltid erbjuder en flat rate på el, vilket ger dig som kund en fast månadskostnad där allt är inkluderat. Det enda du behöver tänka på är att betala en faktura, som har samma summa, varje månad. Du slipper hålla koll på din förbrukning och du behöver inte oroa dig för att elräkningen helt plötsligt blir dyrare en viss månad.

Detta innehåll är framtaget av vår partner. Det är inte skrivet av och behöver inte nödvändigtvis reflektera Omni-redaktionens åsikter.

Toppnyheter

Bilden är tagen i november i fjol  Jonas Ekströmer/TT / TT NYHETSBYRÅN
Höstvädret

Alla bussar står stilla i centrala Stockholm – nytt snöfall på väg från väst

Det snöar kraftigt över Stockholm och norrut över Roslagskusten och norra Uppland. Strax efter halv tio meddelade SL att alla bussar i innerstan står stilla. Under morgonen mättes ett par centimeter snö.
– I innerstan är det blixthalka. Bussar, särskilt ledbussarna, har väldigt stora bekymmer, säger Claes Keisu, pressinformatör vid SL, till SvD.
Snöandet kommer att avta under förmiddagen. Men det kommer att fortsätta ligga på minus eller nollgradigt under kvällen och natten så vi får njuta av ett vinterlandskap en liten stund, säger Marcus Sjöstedt, meteorolog på SMHI.
Temperaturen kommer att stiga under onsdagen, samtidigt som det kommer mer nederbörd in över Sverige från sydväst så då riskerar snötäcket att regna bort.
Vid niotiden på tisdagsmorgonen utfärdade SMHI flera varningar för snöfall i Västsverige.

2 tim
Robert F. Bukaty / TT / NTB Scanpix

Snöoväder väntas i veckan – orkanbyar i norr

Nytt snöoväder väntas i veckan på grund av ett lågtryck som rör sig från Irland, rapporterar Aftonbladet.
– Man ska tänka en extra gång innan man ger sig ut i trafiken, säger Kristoffer Hallgren, meteorolog vid Foreca till tidningen.
Ovädret väntas nå Sverige på onsdag. I Västra Götaland väntas mellan två och fem centimeter blötsnö och i Dalsland uppemot en decimeter. Stormbyar och eventuellt orkanbyar kan drabba mellersta och norra Norrland.

2 tim
Läs mer om Höstvädret
Utrikesminister Margot Wallström (centrum) i ett flyktingläger i Bangladesh i helgen. MUNIR UZ ZAMAN / AFP
Muslimförtrycket i Burma

Wallström vill se ledarskap från Aung San Suu Kyi

Utrikesminister Margot Wallström (S) säger att hon varit tydlig när hon talat med Burmas ledare Aung San Suu Kyi om rohingyernas situation.
– Det var rakt på sak och ärligt, säger hon till TT.
Wallström har träffat Aung San Suu Kyi två gånger de senaste dagarna, dels tillsammans med andra utrikesministrar och dels i ett enskilt möte. Hon har också besökt ett flyktingläger i Bangladesh.
Enligt Margot Wallström har Aung San Suu Kyi försökt förklara att hennes situation inte är lätt i relation till militären, som fortfarande har en särställning i landet. Men Wallström och övriga EU-kollegor ska ha gjort det tydligt att de förväntar sig mer av henne.
– Också av henne som moralisk ledare.

15 min
Khin Maung Win / TT / NTB Scanpix

Vittnesmål: Vi skulle ha det bättre i fängelse

I en ny rapport beskriver Amnesty hur den muslimska minoritetsbefolkningen rohingya i Burma utsätts för ett systematiskt förryck av landets myndigheter.
Rapporten har granskat situationen i delstaten Rakhine under två år. Bland annat visar Amnesty hur befolkningen behöver specialtillstånd för att röra sig mellan städer. Något som gör det svårt att klara försörjningen när man inte kan ta sig till marknader eller jobb i andra städer.
– Det är svårt för vi har inte tillräckligt att äta. Vi skulle ha det bättre i fängelse, då skulle vi åtminstone få mat regelbundet, säger en 25-årig man i Amestys rapport.

3 tim
Flyktingläger i Bangladesh dit rohingier från Burma flytt.  MUNIR UZ ZAMAN / AFP

Amnesty larmar om burmesisk apartheid

Situationen för den muslimska minoritetsgruppen rohingya i Burma kan liknas vid apartheid, anser Amnesty International.
– Burmas myndigheter håller kvinnor, män och barn som är rohingyer segregerade och kuvade i ett inhumant apartheidsystem, säger Amnestys researchchef Anna Neistat i ett uttalande, enligt AFP.
Människorättsorganisationen har granskat situationen för minoritetsbefolkningen under två år och kommit fram till att de burmesiska myndigheternas diskriminering stöds av både nationella och regionala lagar, skriver TT. Till exempel får rohingyer i delstaten Rakhine inte resa mellan städer utan specialtillstånd och få sjukhus ger folkgruppen hjälp, enligt rapporten.

5 tim
Läs mer om Muslimförtrycket i Burma
Studenter studerar i biblioteket på Stockholms universitet  Bertil Ericson / TT / TT NYHETSBYRÅN
#MeToo-uppropet

Akademiker agerar mot sexism: ”Finns tydliga hierarkier”

Studenter, lärare och forskare är nästa grupp som går ut med ett gemensamt upprop mot sexism och trakasserier, skriver Uppsala Nya tidning. Kvinnors berättelser om övergrepp och trakasserier kommer i veckan att publiceras i medier efter att de delats i Facebookgruppen Akademiuppropet.
– Där finns tydliga hierarkier och många som står i beroendeställning till andra, säger Evin Ismail, doktorand i sociologi vid Uppsala universitet och administratör till Facebookgruppen, till tidningen.

5 min
Lucas Jackson / TT NYHETSBYRÅN

Tung tv-profil avstängd efter trakasserianklagelser

Den prisbelönade amerikanska tv-journalisten Charlie Rose har stängts av från tv-bolaget CBS efter att åtta kvinnor har anklagat honom för sexuella trakasserier, rapporterar AFP.
”Charlie Rose är avstängd med omedelbar verkan under tiden vi undersöker frågan. De här anklagelserna är mycket besvärande och vi tar de väldigt seriöst”, skriver CBS i ett uttalande.
Kvinnorna har arbetat eller sökt arbete vid hans eget tv-program mellan åren 1990 och 2011. Bland annat uppges Rose ha tafsat på flera kvinnorna, ringt ringt snuskiga telefonsamtal och klätt av sig naken i deras närvaro.

4 tim
Chris Pizzello / TT / NTB Scanpix

Åtta kvinnor anklagar känd journalist för trakasserier

Den profilerade amerikanske programledaren Charlie Rose anklagas för sexuella trakasserier av åtta kvinnor, skriver Washington Post. Vittnesmålen handlar om att Rose har gjort ovälkomna sexuella närmanden – bland annat ska han ha ringt snuskiga telefonsamtal, klätt av sig naken i deras närvaro och tafsat på dem.
Kvinnorna har arbetat eller sökt jobb på Charlie Roses egen talkshow. Fem av dem är anonyma, medan tre framträder med sina namn i artikeln.
”Jag känner djup skam. Jag har betett mig okänsligt vid vissa tillfällen och jag tar på mig ansvaret för det, men jag tycker att vissa av anklagelserna är felaktiga”, skriver Rose i ett uttalande.

Igår 22:02
Läs mer om #MeToo-uppropet
TT / NTB Scanpix
Maktkampen i Zimbabwe

Krigsveteraner: Protesterna måste börja nu

Zimbabwes inflytelserika krigsveteraner uppmanar till omedelbara protester i huvudstaden Harare. Ordföranden Chris Mutsvangwa uppmanar folk att släppa det de har för händerna och komma till huvudstaden, rapporterar AFP.
– Protesterna måste börja nu. Vi kan inte ha en enda timma mer med Mugabe, säger han.
Samtidigt kräver den avsatte vicepresidenten Emmerson Mnangagwa i ett uttalande att Robert Mugabe lämnar presidentposten, rapporterar Reuters. Avgångskravet kommer samtidigt som parlamentsledamöterna i Mugabes eget regeringsparti samlas för att besluta om man ska gå vidare med en riksrättsprocess mot den hårt kritiserade presidenten.

2 tim
Ben Curtis / TT NYHETSBYRÅN

Militären: Mugabe ska träffa sin efterträdare

Robert Mugabe har gått med på att träffa sin tilltänkta efterträdare Emmerson ”Krokodilen” Mnangagwa. Det uppger företrädare för landets militär enligt CNN.
Det var Mugabes avskedande av Mnangagwa som vicepresident som utlöste krisen i landet. Mnangagwa är på väg tillbaka till Zimbabwe efter att ha utsetts till ny partiledare i går.
– Vi är optimistiska över den nya utvecklingen i diskussionerna med presidenten, säger militären i ett uttalande enligt AP.

Igår 21:33
Läs mer om Maktkampen i Zimbabwe

Vill du ladda ner Sveriges bästa nyhetsapp?

Ja tack!

Omni har utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp två år i rad av Guldmobilen.

Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2016
Sveriges bästa nyhetsappMobilgalan 2015
Europas bästa nyhetsappWan-Ifra 2014

Missa inte
Omni i mobilen!

Omni ger alla mediers nyheter och perspektiv – i en app. Två år i rad har Omni utsetts till Sveriges bästa nyhetsapp.