Sport

Bild från gårdagens match mellan Italien och Tyskland. JANEK SKARZYNSKI / AFP
U21-EM i Polen 2017

Slovakien rasar: ”Italien och Tyskland är en skam”

Förbundskaptenen för Slovakiens U21-lag i fotboll, Pavel Hapal, rasar efter uttåget ur U21-EM, rapporterar tyska medier. Slovakernas öde hängde på resultatet mellan Italien och Tyskland i går – en italiensk förlust eller en tysk förlust med mer än två mål skulle ha inneburit att Slovakien gick vidare som bästa grupptvåa. Vid ställningen 1–0 till Italien valde lagen att sluta spela och bara spela bollen i backlinjen.
– Det som tyskarna och italienarna gjorde var en skam. Det är inte fair play att spela på ett 1–0-resultat, säger Hapal enligt Kicker.
Tysklands förbundskapten Stefan Kuntz håller inte med om kritiken.
– Med tre minuter kvar fick vi beskedet om att resultatet var tillräckligt för båda lagen, då är det mänskligt att man spelar tillbaka bollen, säger han enligt Bild

Igår 13:48
Italien och Tyskland bråkar om bollen efter Italiens 1–0-mål. JANEK SKARZYNSKI / AFP

Italien och Tyskland vidare efter ”pinsam” match

Semifinalisterna i U21-EM i fotboll är klara. Detta efter att grupp C spelats klart på lördagskvällen. I den ena matchen slog Italien Tyskland med 1–0 efter mål av Fiorentinaspelaren Federico Bernardeschi. Eftersom Danmark slog Tjeckien med 4–2 i den andra matchen kunde italienarna och tyskarna spela på resultatet och gå vidare båda två – Italien som gruppsegrare och Tyskland som bästa tvåa.
Ackompanjerade av busvisslingar och burop stod lagen för en pinsam uppvisning i gå-fotboll där inget av lagen gjorde några ansatser att försöka gå till anfall, skriver TT.

24 jun
Läs mer om U21-EM i Polen 2017