Sport

Östersunds Brwa Nouri/Prijovic i Djurgårdströjan. TT
Europa League 2017/2018

Förre djurgårdaren sänkte Östersund i Europa League

Aleksandar Prijovic, tidigare i Djurgården, blev hjälte när hans Paok Thessaloniki vann mot Östersund med 3–1 i Europa League-kvalet i kväll. ÖFK fick en drömstart när Brwa Nouri satte 1–0 från straffpunkten. Sedan tog det grekiska hemmalaget över. Leo Matos kvitterade före paus och Prijovic gjorde 2–1 och 3–1 i andra halvlek.
Resultatet innebär att Östersund är illa ute inför returen hemma på Jämtkraft Arena nästa vecka.
– Den här matchen lever fortfarande, vi har en match kvar och det blir en fantastiskt match att spela i vår hemstad, säger ÖFK:s tränare Graham Potter enligt Sporbladet.

17 aug
ÖFK under allsvenskanmatch mot GIF Sundsvall. Therese Ny/TT / TT NYHETSBYRÅN

25 miljoner väntar ÖFK om de klarar kvalet

Östersund är framme i slutskedet av kvalet till Europa League. Den första av två playoffmatcher mot den grekiska klubben Paok väntar i kväll 20.00.
Vid ett avancemang från playoff är klubben klar för gruppspelet, vilket är värt nästan 25 miljoner kronor. Pengarna skulle göra stor skillnad för klubben.
– Enligt vårt sätt att tänka så blir det en säkrare och en förmodligen snabbare väg för att bli mästare i allsvenskan, det är ju det som det handlar om. Vi kommer att ha större möjligheter att vinna fotbollsmatcher och konsekvensen av det är att man vinner mästerskap, säger klubbens ordförande Daniel Kindberg till TT.

17 aug
Läs mer om Europa League 2017/2018