Bevaka
Hillary Clinton

TT
Trumps USA Skandalboken om Trump

Detaljerna: Ivanka ville bli president – och därför äter Trump på McDonalds

Journalisten Michael Wolffs kommande bok om USA:s president Donald Trump har redan väckt stor uppståndelse och utlöst ett ordkrig mellan Trump och hans tidigare chefsstrateg Steve Bannon. ”Fire and fury: Inside the Trump White house” bygger på över 200 intervjuer med Trump själv, hans närmaste krets och andra personer i administrationen.
Flera medier listar nu de smaskigaste detaljerna ur boken – här är några av dem:
1. Trumps team var oroade över presidentens intag av information: Trump själv har sagt att han dagligen spenderar timmar med att ”läsa dokument”, men enligt Wolff tyckte hans stab annorlunda. ”Han läste inte. Han skummade inte ens. Somliga ansåg att han knappt kunde läsa och skriva.”
2. Trump trodde på förlust i valet – och var nöjd med det: Kort efter klockan 20 på valkvällen när det stod klart att Trump kanske skulle vinna berättade Donald Trump Jr för en vän att hans pappa såg ut som han hade sett ett spöke. Hustrun Melania hade tårar i ögonen, och det var inte av lycka, säger Steve Bannon i boken.
3. Trump föredrar McDonalds av rädsla för att bli förgiftad: På snabbmatskedjan ”vet ingen att han är på väg och all mat är gjord på förhand och säker”.
4. Ivanka Trump vill också bli president. Enligt boken hade dottern Ivanka Trump och hennes make Jared Kushner en uppgörelse om att hon skulle bli den första kvinnliga presidenten och inte Hillary Clinton.
Enligt Trumps talesperson Sarah Sanders är boken full av falska påståenden och saker som inte stämmer.

4 jan