Tech

Utvecklingen av självkörande fordon

Kraftig ökning av Apples självkörande bilflotta

Apple har nu fler självkörande fordon ute på vägarna i Kalifornien än både Tesla och tidigare även Uber (som för tillfället har upphört med all verksamhet på området, efter en dödsolycka) haft. Antalet självkörande Apple-bilar har ökat från tre stycken i april förra året till hela 45 fordon. Det uppger Financial Times, som hänvisar till uppgifter från transportmydigheten i Kalifornien. Så sent som i januari i år låg siffran på 27 fordon, så det har även skett en snabb ökning av antalet bilar bara under den gågna vintern.
Apples flotta med självkörande fordon består av modifierade Lexus RX450H-suvar.

3 tim
Utvecklingen av självkörande fordon

Även Toyota stoppar självkörande-tester tillfälligt

Det är inte bara Uber som tillfälligt upphört med alla tester av självkörande bilar, efter den dödsolycka som nyligen ägde rum i USA där en självkörande Uber-taxi var inblandad. Även Toyota – som nyligen förhandlat med just Uber kring mjukvara för självkörande bilar – väljer nu att stoppa alla tester på allmänna vägar i USA.
”Vi känner att olyckan har haft en känslomässig påverkan på våra testförare, och därför har vi bestämt att pausa vår testverksamhet på allmänna vägar” säger en talesperson för Toyota i ett uttalande till Bloomberg.

4 tim
Läs mer om Utvecklingen av självkörande fordon