9 av 10 vill ha svenskt kött på hamburgerrestaurang
Nästan 90 procent tycker att det är viktigt eller ganska viktigt med svenskt kött på en hamburgerrestaurang. Bara fyra procent tycker att det inte alls är viktigt. Det visar en undersökning som Capacent genomfört på uppdrag av burgarkedjan MAX.
Sverige har en av världens mest omfattande djurskyddslagar och den svenska djuruppfödningen har EU:s lägsta antibiotikaanvändning. Svenskt kött är också bättre för klimatet. Genom att bara välja svenskt kött så minskar klimatpåverkan med cirka en fjärdedel jämfört med motsvarande EU-råvara.
Trots detta är MAX den enda rikstäckande burgarkedjan som enbart använder svenskt kött.
– Det är en självklarhet för oss. Vi vill stödja svenskt lantbruk. 2017 var vår kostnad 53 miljoner mer för svenskt kött jämfört med kött från EU, men det tycker vi att det är värt eftersom vi vill att våra gäster ska känna sig trygga när de äter hos oss, säger MAX vd Richard Bergfors.
Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.