Max Burgers

Blir först i världen med klimatpositiva burgare

Nu kan du äta burgare ­– och samtidigt bidra till ett bättre klimat. MAX blir först i världen med att servera klimatpositiva burgare. Det innebär att varje tugga en gäst äter på MAX bidrar till ett bättre klimat.

– Vi har kartlagt våra utsläpp av klimatgaser i minsta detalj, från bondens jord till gästens bord, inklusive personalens och gästernas resor till och från restaurangerna. För det planterar vi träd som binder 110 procent, säger Christoffer Bergfors, MAX vice vd och Sverigechef.

I år firar MAX 50 år och att servera klimatpositiva burgare ser man som en present till gästerna.

– Om vi ska nå FN:s klimatmål räcker det inte att reducera utsläppen av koldioxid, befintliga utsläpp måste också städas undan. Det bästa alternativet kan inte vara att förstöra klimatet lite grann, vi måste vara bättre än så. Och eftersom vi är en del av problemet vill vi också vara en del av lösningen, säger Kaj Török, MAX Informations- och hållbarhetschef.

Företaget vill fortsätta utveckla sitt klimatarbete ­– och sin mat – i 50 år till. Ett steg i det är lansering av fler gröna alternativ.

– På två år har vi minskat vår klimatpåverkan med 15 procent på grund av våra gröna burgare.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Max Burgers Partner

Toppnyheter

Trumps USA Rysslandsutredningen
TT
Trumps USA Rysslandsutredningen

Mueller undersöker banden mellan Trump och NRA

Den särskilde åklagaren Robert Mueller har visat intresse för Trump-kampanjens kopplingar till den amerikanska vapenlobbygruppen NRA, rapporterar CNN.

En före detta kampanjmedarbetare säger till kanalen att han frågats ut om samröret med NRA och hur det kom sig att Trump talade vid lobbygruppens årsmöte 2015.

NRA:s stora ekonomiska stöd till Trump och organisationens samröre med ryska medborgare har tidigare granskats.

Igår 23:34
Rudy Giuliani.  Charles Krupa / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Rysslandsutredningen

Analys: Giulianis förvirring – vet inte vad han talar om

Stora delar av Donald Trumps advokat Rudy Giulianis helg gick åt till att städa upp den röra han själv skapat, skriver Washington Posts Aaron Blake i en analys.

Det mest anmärkningsvärda med alltihop menar han är att det inte är första gången Giuliani rört till det – just i frågan om planerna på att bygga ett Trump Tower i Moskva. ”Det finns en hel del förvirring här. Frågan är om det är Giuliani själv som är förvirrad eller om han helt enkelt försöker sprida förvirring hos andra. Båda är helt sannolikt”, skriver Blake.

CNN:s Chris Cillizza säger att de som inte hänger med i svängarna är i gott sällskap – eftersom inte ens Giuliani själv verkar göra det. ”Han har uppgett så många olika versioner av vad Trump har vetat om Moskva-projektet vid olika tidpunkter att han inte verkar kunna komma ihåg vilken version han just nu berättar”, skriver Cillizza.

Igår 18:29
Rudy Giuliani.  Andrew Harnik / TT / NTB Scanpix
Trumps USA Rysslandsutredningen

Giuliani backar nu från uttalande om Moskvabygge

Donald Trumps advokat Rudy Giuliani backar från sitt uttalande om att Trump skulle ha haft samtal under slutet av presidentvalskampanjen om att bygga ett Trump Tower i Moskva, skriver CNN. Nu säger Giuliani att presidenten inte har någon minnesbild av om diskussionerna fortsatte fram till valet.

”Mina senaste uttalanden om samtal mellan Michael Cohen och dåvarande presidentkandidaten Donald Trump under kampanjen 2016 om ett potentiellt Trump-projekt i Moskva var hypotetiska och inte baserade på konversationer jag haft med presidenten”, säger Giuliani i sitt nya uttalande.

21 jan
Läs mer om Trumps USA
Valet 2018 Löfvens regering
MP-språkröret Isabella Lövin och statsminister Stefan Löfven.  Anders Wiklund/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Löfvens regering

Trots turbulens – små förändringar i opinionen

Trots en turbulent regeringsbildning har mycket lite hänt i opinionen. Det visar en ny opinionsmätning gjord av DN/Ipsos.

Störst är förändringen för S som backar cirka två procentenheter jämfört med mätningen i december. Partiet landar nu på 30 procent vilket ändå är över valresultatet på 28,3 procent.

Det är enligt Ipsos för tidigt för att säga om väljarna i det långa loppet kommer straffa S för uppgörelsen med MP, C och L.

För C och L noteras små uppgångar i opinionen jämfört med i december. Partierna landar på 8 respektive 5 procent. MP ligger i praktiken stilla på 4 procent.

– Det visar att det fanns ett stöd i opinionen för den här typen av mittenöverenskommelse, säger Nicklas Källebring till DN.

Igår 19:55
Utbildningsminister Anna Ekström (S) Hanna Franzén/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Löfvens regering

Anna Ekström (S): ”Staten ska ta ett tydligt ansvar”

Svenska skolan ska vara en plats där elever lär sig mycket och där likvärdigheten är stark. Det säger den nya utbildningsministern Anna Ekström när hon gästar Sveriges Radios ”Studio Ett”.

Under mandatperioden ska förutsättningarna för ett statligt huvudmannaskap i den svenska skolan utredas. Ett förstatligande av skolan är en av L:s hjärtefrågor och punkten fanns med i januariavtalet.

– Staten ska ta ett stort, tydligt och antagligen större ansvar för kvaliteten i den svenska skolan, det behövs för kunskapsresultaten och likvärdigheten, säger Anna Ekström i ”Studio Ett”.

Igår 17:14
Amanda Lind (MP) Naina Helén Jåma/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Löfvens regering

”Ska inte tacka ja om man inte är beredd på debatt”

Det har varit roligt att rivstarta ordentligt, säger kulturminister Amanda Lind som gästar Sveriges Radios ”Studio Ett”.

– Jag tror inte att man ska tacka ja till jobbet som kulturminister om man inte är beredd att det ska bli en debatt, säger hon i programmet.

Lind har fått kritik för sitt inlägg på Instagram där hon bland anat hyllade den kritiserade före detta ministern Mehmet Kaplan som avgick 2016.

– Det handlade om att jag lyfte fram samtliga gröna statsråd och all personal under förra mandatperioden. Sedan har jag tagit avstånd från det som Mehmet Kaplan gjorde och har tagit avstånd från hans agerande, säger hon i programmet.

Igår 15:16
Läs mer om Valet 2018

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund
Koji Sasahara / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Dagens börs

Lugnt på Asiens börser – Subarus aktie rasar

Det var mestadels små rörelser på de ledande börserna i Asien under onsdagsmorgonen. Vid 05-tiden, svensk tid, såg indexen ut som följer: • Nikkei: –0,1 % • Shanghai: +0,1 % • Shenzhen: +/- 0 • Hongkong: +0,1 % • Kospi: +0,3 %

Investerarna är försiktiga på grund av oro över hur förhandlingarna mellan USA och Kina går, skriver CNBC. USA uppges ha ställt in ett förberedande möte med kinesiska representanter i de pågående handelsförhandlingarna.

Subarus aktie rasar över 6 procent sedan biltillverkaren meddelat att produktionen står stilla vid deras största fabrik.

1 tim
Richard Drew / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Dagens börs

Baksmälla på Wall Street – Nasdaq ner 2 procent

Handeln på New York-börserna öppnade nedåt på tisdagen för att sedan falla ännu djupare på uppgifter om att USA ställt in ett förberedande handelssamtal med Kina.

Vid stängning noterades samtliga ledande index på minus:

  • Dow Jones: –1,2 %
  • Nasdaq: –1,9 %
  • S&P 500: –1,4 %

Vid sidan av handelskonflikten bidrog även svaga BNP-siffror från Kina och en sänkt global tillväxtprognos från Internationella valutafonden, IMF, till att dämpa börshumöret.

De tydliga nedgångarna är en omväxling från den senaste tidens försiktiga optimism – Dow-indexet hade fram till i dag stigit fyra veckor i rad.

Ebays aktie rusade 6 procent sedan hedgefonden Elliott Management Corp meddelat att man köpt en aktiepost på 4 procent och lämnat över en kravlista till näthandlarens styrelse. Den nya storägaren räknar med att kravlistan ska dubbla börsvärdet om punkterna genomförs.

Rapporterna fortsatte att trilla in och hälsojätten Johnson & Johnson redovisade ett resultatlyft som överträffade förväntningarna. Marknaden verkar däremot inte imponerad och aktien handlades ner 1,4 procent.

Igår 20:42
Läs mer om Dagens börs