Ekonomi

Trumps USA Frihandelns framtid
Arkivbild: Xi och Trump. Andy Wong / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Trumps USA Frihandelns framtid

Kina: Har gjort viktiga framsteg i samtalen

Det kinesiska kommunistpartiets dagstidning People’s Daily uttrycker nu försiktig optimism efter veckans handelssamtal i Peking, skriver Reuters. Landets ledare Xi Jinping sa att parterna nått vissa framgångar i samband med sitt möte med USA:s handelsrepresentant Robert Lighthizer och finansminister Steven Mnuchin på fredagen.

Enligt en ledartext på lördagen har samtalen ”gjort viktiga framsteg” och “gett en injektion av ny drivkraft till nästa nivå i utvecklingen av de kinesisk-amerikanska handelsförbindelserna”.

Tidningen skriver också att det krävs en ömsesidig respekt och dialog för att hitta en lösning som accepteras av båda sidor.

Igår 17:00
ANDREAS GEBERT / TT NYHETSBYRÅN
Frihandelns framtid

”Skrämmande att USA kallar våra bilar för ett hot”

Tysklands förbundskansler Angela Merkel skräms av USA:s handelsretorik. Donald Trumps administration har tidigare delgett planer om att stämpla den amerikanska importen av europeiska bilar för ett hot mot rikets säkerhet i syfte att höja tullarna.

– Om dessa bilar plötsligt utgör ett hot mot amerikansk nationell säkerhet, då är det skrämmande för oss, säger Merkel i samband med en konferens om säkerhet i München under lördagen.

– Allt jag kan säga är att det vore bra om vi kunde återgå till ordentliga samtal med varandra och då finna en lösning, fortsatte hon.

Igår 11:51
Läs mer om Trumps USA