Gore-Tex

Handskarna som tar varma händer till en ny nivå

Att med frusna fingrar försöka manövrera cykeln eller försöka öppna kaffetermosen är ingen hit. För även om du har vantar på dig är det ingen garanti för varma händer – tills nu.

GORE-TEX WINDSTOPPER®-handskar har utformats för att stänga ute vinden och för att ge god passform.

Skyddar mot vind och vatten

När du har långt hem på kvällspromenaden eller löprundan kan en liten regnskur och kalla vindar göra dina händer iskalla. Med teknologin från GORE-TEX är du skyddad. Torra händer håller sig varmare längre, vilket ger dig en bekväm känsla.

Membranet som finns i WINDSTOPPER®-handskarna fungerar som ett ultratunt skyddslager.

GORE-TEX har högre krav än de flesta eftersom man vet att en även liten bris kan kyla ned dina fingrar. Även om du kör nedför en backe mitt i vintern håller sig fingrarna rörliga och du kan känna dig bekväm.

WINDSTOPPER®-membranet

Membranet som finns i WINDSTOPPER®-handskarna fungerar som ett ultratunt skyddslager. Miljarder porer som är 900 gånger större än vattenångans molekyler släpper ut svetten vilket gör att händerna förblir torra och bekväma.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Gore-Tex Partner

Toppnyheter

Trumps USA Rysslandsutredningen
Arkivbild. Mueller.  ALEX WONG / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
Trumps USA Rysslandsutredningen

Källor: Inga fler åtal är att vänta från Ryssutredningen

Robert Mueller har inte rekommenderat några fler åtal kopplade till Rysslandsutredningen i den rapport som lämnats till justitieministern, uppger källor inom justitiedepartementet för flera amerikanska medier.

Det innebär att flera personer nära president Trump, däribland hans son Donald Trump Jr, inte kommer att prövas i domstol, skriver Bloomberg.

Utredningen har resulterat i att minst sju personer, bland annat Trumps tidigare kampanjchef Paul Manafort och hans tidigare advokat Michael Cohen, erkänt sig skyldiga eller fällts, enligt TT. Ytterligare minst 27 har åtalats.

Igår 22:23
Donald Trump på fredagen (t v), USA:s justitiedepartement (mitten), Robert Mueller lämnar sitt kontor på torsdagen (övre t h), reportrar utanför kontoret (nedre t h). TT
Trumps USA Rysslandsutredningen

Ryssutredning har lämnats till justitiedepartementet

Den särskilde åklagaren Robert Mueller har lämnat över sin utredning om rysk inblandning i presidentvalet till USA:s justitiedepartment, rapporterar amerikanska medier. Händelsen markerar slutet på den två år långa Rysslandsutredningen.

Hela Washington höll under fredagen andan inför beskedet. Reportrar flockades under dagen utanför Rysslandsutredarens kontor i Washington.

Trump sa tidigare i veckan att han är öppen för att utredningen släpps till allmänheten men att det i slutändan är upp till den nytillträdde justitieministern William Barr att fatta beslutet.

Igår 21:06
Schumer och Pelosi. MANDEL NGAN / AFP
Trumps USA Rysslandsutredningen

Krav på transparens: ”Folk bör själva få bedöma”

Flera demokrater kräver att justitieminister William Barr omedelbart informerar kongressen om innehållet i Rysslandsutredningen – innan president Donald Trump hinner lägga sig i. Det rapporterar New York Times.

”Kongressen och det amerikanska folket förtjänar att själva få bedöma innehållet”, skriver den demokratiske senatorn Mark Warner i ett uttalande, enligt Huffington Post.

Warner vill även att Barr snabbt tar fram en version som kan släppas till allmänheten, där sekretessbelagda delar av rapporten dolts.

”Alla försök från Trump-administrationen att dölja resultaten av utredningen om Rysslands attack mot vår demokrati skulle vara oacceptabla”, skriver han.

Även Nancy Pelosi och Chuck Schumer, Demokraternas ledare i kongressen kräver i ett gemensamt uttalande att utredningen visas upp – utan Vita husets inblandning.

Trumps advokat Rudy Giuliani sa däremot att Trumps juridiska team vill gå igenom rapporten innan den blir offentlig, rapporterar Huffington Post.

Igår 22:04
Läs mer om Trumps USA
Morgan Johansson (S). Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Läckan hos Tele2

Ministerns kritik efter läckan: ”Anmärkningsvärt”

Justitieminister Morgan Johansson (S) är kritisk mot Tele2 efter Dagens Nyheters avslöjande om att det har varit lätt att lyssna av andra personers röstbrevlådor.

”Anmärkningsvärt”, skriver Johansson på Twitter och påpekar att Tele2 var ett av bolagen som hårdast motsatte sig den datalagstiftning som var tänkt att kunna hjälpa polisen att klara upp grova brott, med hänvisning till den personliga integriteten.

”Nu visar det sig att samma bolag har säkerhetsbrister som gör att vem som helst kan avlyssna mobilsvar. Tala om integritetsproblem”, skriver Johansson.

Tele2:s presstalesperson Fredrik Hallstan bemöter kritiken i DN:

– Spoofing (att man lånar en annans identitet på nätet, reds. anm.) är inget unikt för Tele2 och röstbrevlådebedrägeri och datalagring är två vitt skilda saker, säger han.

Igår 22:46
Isabell Höjman/TT / TT NYHETSBYRÅN
Läckan hos Tele2

Tele2:s mobilsvar kunde avlyssnas av vem som helst

En säkerhetslucka hos teleoperatören Tele2 gör det möjligt för vem som helst att lyssna av andra personers mobilsvar, avslöjar Dagens Nyheter. Genom att använda en nättjänst som simulerar vilket nummer man ringer ifrån går det att lura systemet och komma åt mobilsvaret utan att ange någon kod.

Tidningen har också lyckats byta kod och hälsningsmeddelande på andra personers mobilsvar.

Tele2 säger att företaget känt till möjligheten att simulera nummer, men inte förstått att metoden går att använda för att lyssna på meddelanden.

– Det har varit en lucka som har varit okänd, säger Viktor Wallström, kommunikationschef på Tele2.

Under fredagskvällen skickade Tele2 ut ett pressmeddelande där man uppgav att problemet är löst för majoritet av kunderna. Man säger sig inte känna till att någon kund drabbats till följd av bristen.

Igår 14:40
Illustrationsbild TT
Läckan hos Tele2

Mediebolag drabbade av Tele2:s säkerhetslucka

Källskyddat material hos flera mediehus kan ha legat helt öppet på grund av en säkerhetsläcka hos Tele2 som gör att vem som helst kan lyssna av andra personers mobilsvar. Det visar en rundringning som Medievärlden har gjort sedan läckan avslöjats av DN.

Anställda inom Bonnier bland annat DN, Medievärlden, Dagens Industri och Expressen har uppmanats satt radera allt material på sina röstbrevlådor som också kommer att stängas av.

Även SVT, Sveriges Radio och Schibsted som äger bland annat SvD, Aftonbladet och Omni är kunder hos Tele2. Företagen säger till Medievärlden att man ser över vilka konsekvenser säkerhetsluckan kan få.

Igår 16:01
Läs mer om Läckan hos Tele2
Hjälparbetare möter cyklondrabbade i Beira på fredagen WIKUS DE WET / AFP
Cyklonen Idai

Koleralarm efter cyklonen: ”Tiden börjar rinna ut”

Hjälparbetare kämpar fortfarande för att bistå de tusentals människor som drabbats av cyklonen Idai i sydöstra Afrika.

Samtidigt kommer rapporter om utbrott av kolera och malaria från isolerade områden i Moçambique, skriver AFP.

– Tiden börjar rinna ut, vi befinner oss i ett kritiskt läge, sa Unicef-chefen Henrietta Fore efter att hon landat i den hårt drabbade staden Beira.

Totalt har över 550 personer i Moçambique och Zimbabwe bekräftats döda och omkring 1,7 miljoner människor beräknas vara drabbade av katastrofen.

Igår 21:49
Flygplats i Beira.  YASUYOSHI CHIBA / AFP
Cyklonen Idai

Ögonvittne: 300-400 kroppar har spolats upp på vägen ut ur staden Beira

Så många som 300–400 kroppar har spolats upp på vägen som leder ut ur staden Beira i Moçambique, säger ett ögonvittne till CNN. Dödssiffran efter cyklonen Idai tros därmed vida överstiga de officiella beräkningarna.

Ögonvittnet Graham Taylor, som kommer från Zimbabwe men har bott i Moçambique i tio år, berättar att kropparna har hittats på en sex kilometer lång sträcka som nu är helt täckt av vatten.

Igår 09:34
Cyklonen Idai

Video: Människor räddas ur trädtoppar efter sex dagar

Stormfloderna har svept in över det platta landskapet och dränkt byar och hela städer. Överlevande som tagit skydd i träd och på tak har fått vänta på hjälp i sex dagar.

Hjälparbetaren Travis Trower som jobbar för organisationen Rescue South Africa berättar om en räddningsinsats som utfördes vid staden Beira i Moçambique i fredags:

– Kvinnorna i träden slängde ner sina bebisar i våra roddbåtar. Vi lyckades bara få med oss 20 barn innan vi tvingades återvända, säger han till Al Jazeera.

När räddningsteamet kom tillbaka nästa morgon var det inga kvar på platsen.

21 mar
Läs mer om Cyklonen Idai
Jonas Gunnarsson i HV71:s mål. FREDRIK KARLSSON / BILDBYRÅN
SHL 18/19

Storspel av målvakten när HV71 skrällde i Karlstad

HV71:s målvakt Jonas Gunnarsson storspelade när Jönköpingslaget lyckades slå grundseriens segrare Färjestad i den första kvartsfinalen lagen emellan. Färjestad var grundseriens målfarligaste lag, men det struntade Gunnarsson i. Trots gott om chanser dröjde det nära 53 minuter innan Färjestad lyckades på in matchens första mål genom Joakim Nygård.

Målet såg länge ut att bli matchavgörande men med 50 sekunder kvar kvitterade Martin Thörnberg och tvingade fram en förlängning. 18 minuter in i förlängningen kunde HV71 avgöra i power play genom Robin Figren, ett mål som godkändes först efter en lång videogranskning.

Igår 21:50
SIMON ELIASSON / BILDBYRÅN
SHL 18/19

Fördel för Luleå efter sent avgörande mot Växjö

Luleå kopplade ett litet grepp om sin kvartsfinalserie i SHL-slutspelet mot Växjö efter seger hemma i första matchen. Med bara minuter kvar stod det 1–1 och det mesta tydde på att matchen skulle gå till förlängning – men då slog Einar Emanuelsson till med ett riktigt klassmål, ett handledsskott rakt upp i krysset.

– Jag vet inte vad som händer där. Jag brukar inte kunna skjuta så där, jag måste ha tagit någon annans klubba, sa en skämtsam Emanuelsson om sitt viktiga mål.

Hans 2–1-mål gjorde att Växjö kände sig tvingade att ta ut målvakten. Men det fick bara till effekt att Luleå kunde döda matchen genom att göra 3–1.

Igår 20:59
Mikael Wikstrand kramar om målvakten Markus Svensson.  Tommy Pedersen/TT / TT NYHETSBYRÅN
SHL 18/19

Wikstrand inför kvarten: ”Vi har många vinnarskallar”

Färjestads resa tillbaka till toppen gick via en skadekris. Inför slutspelsstarten i kväll är laget så gott som ordinarie igen – och, för första gången på länge, guldfavorit.

– Vinner man serien får man lite extra press på sig men det ska vi klara av. Vi har matchvinnartyper överallt, säger landslagsbacken Mikael Wikstrand till TT.

Det var tio år sedan Färjestad vann grundserien i SHL förra gången. Efter ett 00-tal med tre SM-guld och ytterligare fyra finaler har 10-talet varit ett magrare decennium för den tidigare stormakten inom svensk herrishockey.

Karlstadklubben tog visserligen ett guld till 2011 och var i final 2014 men sedan dess har det inte blivit mer än kvartsfinal.

Igår 05:50
Läs mer om SHL 18/19
Brexit Storbritanniens framtid
HENRY NICHOLLS / TT NYHETSBYRÅN
Brexit Storbritanniens framtid

May i brev till politiker: Kan skjuta upp omröstningen

Storbritanniens premiärminister Theresa May kan låta bli att hålla nästa veckas planerade tredje parlamentsomröstningen om brexitöverenskommelsen. Det framgår av ett brev till parlamentarikerna som brittiska medier tagit del av.

”Om det framstår som att det inte finns tillräckligt stöd för att ta tillbaka överenskommelsen nästa vecka, eller om parlamentet säger nej igen, kan vi be om en till förlängning före den 12 april”, skriver May.

Hon tillägger att det skulle innebära att Storbritannien måste hålla EU-parlamentsval tillsammans med resten av unionen i maj.

Lösningen presenteras som ett av fyra alternativ för Storbritanniens väg framåt. De andra tre alternativen är att rösta som planerat, att lämna EU utan ett avtal den 12 april eller att dra tillbaka begäran om att lämna EU, vilket May menar skulle vara ”att förråda resultatet av folkomröstningen”.

Igår 20:07
Theresa May TOBY MELVILLE / TT NYHETSBYRÅN
Brexit Storbritanniens framtid

”Väg full av u-svängar har lett till ett moment 22”

Vad händer nu? Den frågan ställer sig flera medier efter EU:s besked i går om att man låter britterna skjuta upp brexit.

Washington Posts Adam Taylor beskriver Storbritanniens väg ut ur EU som ”full av korsningar, u-svängar och återvändsgränder” – och går igenom vad som nu väntar.

Utträdet skulle ha skett den 29 mars men förlängs nu till den 12 april – eller den 22 maj om premiärminister Theresa Mays utträdesavtal får stöd i parlamentet i omröstningen nästa tisdag.

Men sannolikheten att så blir fallet är liten, skriver Charlie Cooper i Politico. Och i så fall har parlamentet än en gång drygt två veckor på sig att hitta ett sätt att lämna unionen i tid – eller få till en ny förlängning.

”Det är ett moment 22. Att få en majoritet att stötta ett alternativt brexitavtal före den 12 april känns, om inte omöjligt så i alla fall extremt svårt”, skriver Cooper.

Därmed pekar allt på en förlängning, vilket i sin tur lär innebära att Mays dagar vid makten är räknade, menar han.

Igår 15:48
ADRIAN DENNIS / AFP
Brexit Storbritanniens framtid

Hård press på parlamentet – nästa vecka avgörs brexit

Hur evighetssåpan brexit slutar kan avgöras nästa vecka. Om Storbritannien inte ska krascha ut ur EU måste parlamentet återigen rösta om Theresa Mays utträdesavtal före den nya deadlinen 12 april. Parlamentet har redan röstat nej två gånger men May utgår från att det blir en ny omröstning redan nästa vecka, säger en talesperson.

– Premiärministern är fast besluten om att försöka få igenom avtalet, få ett slut på osäkerheten och bringa klarhet åt landet och åt arbetsgivarna, säger talespersonen enligt Reuters.

Om det blir ett nej och ingen annan lösning röstas igenom lämnar Storbritannien EU 12 april. Om det blir ett ja till avtalet blir det ett uppskov fram till 22 maj.

Igår 14:59
Läs mer om Brexit

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund