Max Burgers

Har jagat nya smaker i 50 år – minns du burgarna?

I år firar burgerkedjan MAX 50 år. Längs hela resan har smaken stått i centrum - precis som företagets tidigare slogan ”När smaken avgör” antyder.
– Smaken är vår passion och vi vill hela tiden utveckla nya burgare, säger Christoffer Bergfors, vice vd och Sverigechef på MAX.
Det har lett till många olika kampanjburgare genom åren, som under en begränsad tid funnits på menyn.
Följ med på en smakresa i burgararkivet ­– vilka minns du?

För nästan 40 år sedan ­– 1980 ­– hette nyheten ”Steak & Bread”. Det var en avlång baugetteformad hamburgare med lökringar och Barbecuesås.
Sex år senare lanserades ”MAX Supreme” ­– som blev Sveriges första ost- och baconburgare.

”När smaken avgör” var MAX tidigare slogan.  MAX

Flera av MAX kampanjburgare har hämtat inspiration utanför Sveriges gränser.
”Italian Trio” från 2008 kryddades med pepperoni och mozzarella. 2006 hämtade man inspiration från filmens värld, då Eragon-burgaren – döpt efter filmen med samma namn som hade biopremiär det året – fanns på menyn. 2009 kunde du äta en ”Hot American” – en het burgare med Pepper Jack Cheese och Hot Creole-dressing designad av Maria Montazami.

Den största succén då?
Lanseringen av Green-familjen 2016, som bestod fem av gröna rätter som fortfarande finns kvar på menyn.
– Den största floppen däremot var nog le Burger, med en dressing av majonnäs och dijonsenap. Alla gäster som köpte ett mål fick en burk dijonsenap med sig. Vad vi inte tänkte på var att åtgången på dijonsenap i svenska hem inte var så stor. Gästerna började tacka nej till burken och till slut fick vi ge bort en till alla som köpte en ”Dagens”. Efter det har vi aldrig haft senap på en burgare igen.
Jakten på nya smakkombinationer pågår hela tiden på MAX. Innan året är slut kommer ett antal nya burgare lanseras.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Max Burgers Partner

Toppnyheter

Recep Tayyip Erdogan och hans fru Emine Erdogan.  ADEM ALTAN / AFP
Valet i Turkiet

Rösträkningen klar: Erdogan får 52,5 procent

Under natten meddelade Turkiets valmyndighet att den sittande presidenten Recep Tayyip Erdogan segrade i söndagens presidentval, rapporterar TT. Erdogan fick mer än 50 procent av rösterna vilket innebär att det inte blir en andra valomgång.
Erdogan ska enligt valmyndigheten ha fått 52,5 procent då 99 procent av rösterna hade räknats. Motståndaren Muharrem Ince från partiet CHP fick 31,7 procent av rösterna rapporterar den statliga nyhetsbyrån Anadolu, skriver TT. Erdogans parti AKP ska tillsammans med allianspartnern MHP också ha säkrat en majoritet i parlamentet. Samtidigt ska det prokurdiska partiet HDP ha klarat sig förbi 10-procentsspärren med stöd av 11,5 procent och väntas därmed säkra 67 platser i parlamentet.
Klockan tre på morgonen lokal tid höll Erdogan ett segertal från balkongen på partiet AKP:s högkvarteret i huvudstaden Ankara.
– Vinnaren i det här valet är varje individ bland mina 81 miljoner invånare, sa han.
Utmanaren Muharrem Ince har hittills inte kommenterat valresultatet, men har på Twitter meddelat att han ska uttala sig på måndagsmorgonen.

1 tim
Människor firar det prokurdiska partiet HDP:s framgångar i parlamentsvalet i staden Diyarbakir.  ILYAS AKENGIN / AFP
Valet i Turkiet

Prokurdiskt parti säkrar platser i parlamentet

Alliansen som leds av president Recep Tayyip Erdogans parti AKP har säkrat en majoritet i det turkiska parlamentet, enligt landets valmyndighet.
När 99 procent av rösterna hade räknats hade AKP 42 procent av rösterna och den högerextrema allianspartnern MHP 11 procent, skriver BBC. Det socialdemokratiska och sekulära oppositionspartiet CHP fick 23 procent av rösterna. Det prokurdiska partiet HDP klarade sig förbi 10-procentsspärren med stöd av 11,5 procent och väntas därmed säkra 67 platser i parlamentet.
Jubel utbröt i den kurdiskdominerade staden Diyarbakir efter att valresultatet blev känt, skriver AFP. Framgångarna för HDP ses som anmärkningsvärda med tanke på att partiets ledare Selahattin Demirtas drivit sin valkampanj från fängelset. Han greps i november 2016 och anklagades för att ha kopplingar till kurdiska militanta grupper, vilket han har förnekat.

2 tim
HANDOUT / TT NYHETSBYRÅN
Valet i Turkiet

Analyser: Erdogan blir den nya sultanen efter segern

Recep Tayypi Erdogans seger i presidentvalet är skrämmande inte bara för Turkiet utan även för omvärlden, skriver The Guardians utrikeskommentator Simon Tisdall. Han beskriver Erdogan som en diktator.
”Sedan han kom till makten för 15 år sedan har Erdogan gått från att vara den lokala mobbaren till ett geopolitiskt hot. Under sitt koleriska och bittra styre har Turkiet slutat vara en pålitlig vän till Europa och USA.
Expressens Mellanösternkorrespondent Kassem Hamadé skriver att valsegern tar Turkiet ett steg mot att bli en totalitär regim. ”Valet i dag gör Erdogan till den nya sultanen”, skriver han.
Hamadé pekar dels på åtgärderna som vidtagits sedan militärkuppen, med nedtystning av medier samt fängslande av tusentals, och dels på de utökade befogenheter han nu får. En konstitutionell reform ger nämligen den vinnande presidenten utökad makt, bland annat över militär och polis.

Igår 21:02
Läs mer om Valet i Turkiet
Illustrationsbild TT
Internetstiftelsens rapport

Rapport: Unga vågar inte uttrycka politiska åsikter

Bland unga som uttrycker sina politiska åsikter på nätet har hela 61 procent utsatts för näthat enligt en färsk undersökning från Internetstiftelsen i Sverige, IIS, rapporterar TT. Bland dem som har utsatts för näthat har närmare hälften också avstått från att uttrycka politiska åsikter på nätet, visar undersökningen.
Enligt 22-åriga Emelie Pettersson, som TT har talat med, kommer hotfulla meddelanden ofta efter att hon publicerat inlägg om politik på sociala medier eller under artiklar.
– Jag vill inte sitta där och höra pling från telefonen när det bara är massa skit och hat. Så ibland blir man bara trött och känner att det inte är värt att kommentera, säger hon.

2 tim
Magnus Ek/Luisa Moncada Escoba TT/Ung Vänster
Internetstiftelsens rapport

Ungdomsförbund om näthatet: ”Skrämmande”

Under det senaste året har en av fyra unga avstått från att uttrycka sin politiska åsikt på internet för att undvika hård kritik, hat och hot enligt en färsk rapport från Internetstiftelsen i Sverige, skriver TT. Siffrorna får flera av ungdomsförbunden att reagera.
– Det är otroligt ledsamt och skrämmande om det är så att unga drar sig för att vara en del av den politiska debatten, säger Magnus Ek, ordförande för Centerpartiets ungdomsförbund, till TT.
För att undvika hat och hot använder bland annat Ung Vänster och Liberalernas ungdomsförbund spamfilter på sina sociala medier.
– Det är för att det varit så många personangrepp, Luisa Moncada Escobar, förbundssekreterare för Ung Vänster, till TT.

1 tim
Läs mer om Internetstiftelsens rapport
Fotbolls-VM Grupp F
Det är tight inför avslutningen i Sveriges grupp. Bildbyrån
Fotbolls-VM Grupp F

Lottdragning kan komma att avgöra Sveriges VM-öde

Sveriges grupp i VM har utvecklats till ett riktigt getingbo. Svenskarna har slutspelsplatsen i egna händer, slår Sverige Mexiko går laget till åttondelsfinal. Men när det gäller att ta hem gruppsegern vilket påverkar vilket motstånd man ställs mot i åttondelsfinalen är det mer komplicerat, skriver Fotbollskanalen.
I ett läge där både Sverige och Tyskland vinner sina matcher med 1–0 hamnar båda lagen och Mexiko på samma poäng och samma målskillnad. Då kommer fair play-poäng avgöra vilket lag av Sverige och Tyskland som vinner gruppen. Har lagen samma antal fair play-poäng, vilket är fullt tänkbart, blir det slutligen lotten som avgör gruppsegern.

Igår 22:15
HANNAH MCKAY / BILDBYR N
Fotbolls-VM Grupp F

Tyska ledare utreds efter bråket med Andersson

Två tyska ledare utreds av Fifa till följd av bråket efter matchen mellan Tyskland och Sverige i fotbolls-VM i går, rapporterar Aftonbladet. Det var direkt efter slutsignalen som den tyske ledare Hans Ulrich-Voigt gick fram mot den svenska bänken och klappade händerna och höjde en knuten näve.
Agerandet kritiserades hårt av det svenska laget och i dag meddelade Fifa alltså att Voigt och ytterligare en ledare Georg Behlau utreds av Disciplinkommittén.

Igår 16:39
Läs mer om Grupp F