Pedro Salaverria/Colourbox
Kundkraft

Hemligheten elbolagen inte vill att du ska känna till

En gång i månaden bjuder Kundkraft in Sveriges alla elbolag till något som många av bolagen kanske inte vill att du ska känna till – nämligen elauktion. En elauktion fungerar som så att de bolag som ger lägst pris på grön el vinner. Det här innebär att Kundkraft, tillsammans med alla sina medlemmar, kan pressa ned priserna på el och därmed sänka elkostnaderna rejält.

– Vi på Kundkraft bjuder in Sveriges alla elbolag till att buda på våra kunder. Lägst pris på grön el vinner. Vi kör det en gång i månaden via vårt digitala system och det fungerar precis som en vanlig online-auktion där bolagen lägger bud och tävlar med varandra. Det är riktigt spännande att sitta och följa budgivningen, säger Anders Bergmark, marknadschef på Kundkraft.

Tack vare metoden, som funnits sedan 1999, har över 400 000 svenskar fått billigare el.

Spara tusenlappar varje år

En jämförelse som Kundkraft tagit fram visar att en villaägare med en årlig förbrukning på 20 000 kWh sparar mer än 4 500 kronor per år på att vara med i Kundkraft. I genomsnitt sparar Kundkrafts medlemmar 3 600 kronor per år på sitt elavtal jämfört med anvisningsavtal. Men även hushåll som själva upphandlat sin el kan spara tusenlappar.

Har du erfarenhet av dyra elräkningar vintertid kan det vara smart att gå med i Kundkraft redan i dag. Det är enkelt och kostnadsfritt och du behöver inte säga upp ditt gamla elavtal. Det sköter Kundkraft.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Kundkraft Partner

Toppnyheter

Nooshi Dadgostar som har nominerats till ny V-ledare av flera distrikt. Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Ny V-strategi ska locka 20 procent – vill utmana SD

Vänsterpartiet ska inte längre vara ett stödben till S. I stället ska man nå 20 procent och bli den breda kraften till vänster, enligt partiets nya strategidokument, skriver DN.

En stor utmaning är de traditionellt röda bruksorter där SD i dag hittar stort stöd.

– Manliga bilförare på landsbygden ska inte vara fiender till Vänsterpartiet, de ska vara medlemmar, säger framtidskommissionens Ida Gabrielsson till tidningen.

Ambitionen att öppna upp för bredare väljargrupper finns även i förslaget till nytt partiprogram.

2 tim
Nooshi Dadgostar. Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Även Storstockholm ställer sig bakom Dadgostar

Vänsterpartiets distrikt i Storstockholms är senast ut att nominera Nooshi Dadgostar som ny partiledare efter Jonas Sjöstedt, skriver TT.

”Att nominera Nooshi känns både självklart, rätt och roligt. Vi vet att vi får en ordförande som kommer att fortsätta utveckla vårt ständigt växande parti”, säger Elena Karlström, distriktsordförande för Storstockholm, i en kommentar.

Även Sörmland, som tidigare nominerat Ulla Andersson, ändrade under torsdagen sin nominering till Dadgostar.

Igår 20:24
Läs mer om Maktskiftet i Vänsterpartiet
Coronaviruset Globala spridningen
Passagerare lämnar fartyget.  ATHIT PERAWONGMETHA / TT NYHETSBYRÅN
Coronaviruset Globala spridningen

Elva från kryssningsfartyg smittade av coronavirus

Elva amerikaner som evakuerats från kryssningsfartyget Diamond Princess har fått coronaviruset, rapporterar CNN.

När de över 300 amerikanerna ombord på kryssningsfartyget evakuerades från Japan till USA tidigare i veckan togs 13 personer till ett sjukhus i delstaten Nebraska för ytterligare medicinska tester. Där fann man att alla utom två testat positivt för den smittsamma virussjukdomen.

4 tim
Vårdpersonal tar hand om en patient i Daegu. Kim Jong-un / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Kristen kyrka centrum för smittspridning i Sydkorea

En kristen församling i staden Daegu i Sydkorea pekas ut som en centralpunkt när det gäller spridningen av det nya coronaviruset i landet, rapporterar BBC. En enda kvinna i gruppen tros ha smittat minst 30 av de 53 personer som hittills konstaterats bära på viruset i staden.

Kvinnan fick symptom redan tidigt i februari men vägrade då låta sig testas, skriver The Guardian. 166 personer som kvinnan har varit i kontakt med har nu ombetts att sätta sig i frivillig karantän.

Församlingen Shincheonji Church of Jesus the Temple of the Tabernacle of the Testimony, som ibland har pekats ut som en sekt, har nu tillfälligt stängt ner verksamheten i Daegu. Stadens borgmästare kallar smittan i staden ”en aldrig tidigare skådad kris”.

Igår 22:42
Läs mer om Coronaviruset

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund