”Det är otroligt enkelt och smidigt att kunna fakturera och få betalt på språng,” säger Daniel Fridström som har nya kunder varje vecka.  DICOPAY
Dicopay

”Några klick så har jag fått betalt för giget”

När Daniel Fridström fyllde 25 fick han en gitarr av sina tre systrar. Det blev startskottet till att han några år senare gick från ”ingenjörssnille till underhållare och kanske världens bästa kille” som han kallar sig i dag. Att han numera jobbar som underhållare, trubadur och egenföretagaren är ett val han aldrig ångrat.

Men med en fullbokad agenda och flera nya kunder i veckan krävs det dock en hel del administration för att hålla ordning på faktureringen. Precis som Daniel Fridström är det många företagare som tycker att det är krångligt, struligt och tidskrävande att sköta faktureringen.

”Jag älskar att underhålla människor och får en enorm kick av den direkta respons man får i mötet med publiken” säger Daniel. Fridström.  Privat

Minskat administrationen drastiskt

Daniel Fridström har börjat använda den nya fakturerings- och betalningsappen Dicopay, där han enkelt och snabbt kan skicka ut fakturan från mobilen och få betalt direkt.

– Det är otroligt befriande att slippa onödig kontorstid och få mer tid till mina kunder. Från att tidigare ha lagt ned en hel dag i veckan på administration är jag nu nere på någon timme i veckan, säger han.

Utöver minskad administration tycker Daniel Fridström att appen även tar bort onödig oro över att inte få betalt eftersom man har möjlighet att få direktbetalning för sin faktura.

– En gång blev jag och mina musikanter helt utan pengar då företaget gick i konkurs. Att kunna få betalt direkt är därför en stor lättnad.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Dicopay Partner

Toppnyheter

Illustration.  TT.
Stormen Dennis

Vattendjup på en meter i stormens spår: ”Gå inte ut”

Stormen Dennis har dragit in över delar av Sverige under söndagen och på flera håll har det kraftiga regnet orsakat översvämningar. GT rapporterar om stora mängder vatten i Västsverige tidigare under söndagen, bland annat vid en fotbollsplan i Borås kommun där vattendjupet ska ha varit en meter.

Dryga 2 000 hushåll uppges ha blivit strömlösa, och SMHI har utfärdat flera varningar. Men problemen gäller inte bara för Västsverige. I både Uppsala län och i Västmanlands län rapporteras det om nedfallna träd som ställer till det i trafiken, och sent på söndagen uppmanas boende i Uppsala att stanna hemma.

– När väderleksrapporten visar att det ska blåsa 25–30 meter per sekund längs kusten borde man förstå att man inte ska ge sig ut, säger ledningsbefälet Christer Wahlström till Aftonbladet.

43 min
Räddningstjänst undsätter folk i Wales.  Ben Birchall / TT NYHETSBYRÅN
undefined

En död i Wales – fyraåring allvarligt skadad i Danmark

En fyraårig flicka har skadats allvarligt efter att ett träd blåst ner över flickan och hennes mamma på Själland i Danmark, rapporterar danska medier.

I Storbritannien dog en man tidigare under söndagen i stormen Dennis när han ramlade ner i en flod i södra Wales. Regionen hör till de hårdast drabbade och nödställda undsätts med hjälp av båtar och helikoptrar.

I Sverige har ingen skadats i stormens framfart men översvämningar och nedblåsta träd har påverkat främst Västkusten under söndagen.

5 tim
Läs mer om Stormen Dennis
Marie Larsson (S). Arkivbild. TT
Misshandeln av S-politikern

Politiker om misshandeln: ”Förkastligt – förfärligt”

Flera politiker och ledarskribenter fördömer misshandeln av kommunstyrelsens ordförande i Älvkarleby. Marie Larsson (S) och hennes sambo misshandlades i sitt hem under lördagen och fick lättare skador. Enligt Larsson uttryckte gärningsmannen sig hatiskt om hennes politiska engagemang.

”Förfärad att höra om överfallet mot Marie Pettersson i Älvkarleby. Ingen ska behöva utstå hot eller våld för sitt politiska engagemang”, skriver näringsminister Ibrahim Baylan (S) på Twitter.

I Älvkarleby är oppositionspartiet Moderaterna upprörda över händelsen.

– Det är förkastligt, sånt ska inte ske och det spär på politikerföraktet, säger M-ledamoten Roger Pertini till SVT Nyheter Uppsala.

43 min
Marie Larsson.  TT/Älvkarleby kommun
undefined

Kommunalråd misshandlad i hemmet: ”Extra känsligt”

Kommunstyrelsens ordförande i Älvkarleby kommun, Marie Larsson (S), blev anfallen i sitt hem under lördagen och utsattes där för misshandel. Det skriver kommunen på sin hemsida. Både Larsson och hennes sambo fick lättare skador.

Händelsen har polisanmälts och enligt Larsson uttryckte angriparen hatiska uttalanden om hennes politiska engagemang. Ingen har gripits.

– Misshandeln i sig självt är hemsk, men att brottet dessutom tycks ha kopplingar till hennes politiska uppdrag gör det hela extra känsligt, säger kommundirektören Maria Wikström.

6 tim
Läs mer om Misshandeln av S-politikern
Emmanuel Macron / Angela Merkel / Javad Zarif CHRISTOF STACHE/ HANNIBAL HANSCHKE/ AFP/ Jens Meyer / TT NYHETSBYRÅN
Europas säkerhetspolitik

Analyser: Säkerhetsmötets styrka också dess svaghet

Säkerhetskonferensen i Münchens styrka är också dess svaghet. Under 48 timmar samlas värdsledarna på samma ställe och under 48 timmar koncentreras alla världskriser dit, skriver Matthias von Hein i en analys i Deutsche Welle.

Dit hör konflikten mellan Iran och USA och Irans utrikesminister Javad Zarif attackerade som väntat Washington och meddelade att samtal med USA är uteslutna så länge inte sanktionerna mot landet lyfts.

Judy Dempsey på utrikespolitiska tankesmedjan Carnegie Europe skriver om talen från Slovakiens president Zuzana Caputova och Frankrikes president Emmanuel Macron.

”Macrons syn är att Europa behöver strategiska ambitioner, Caputovas att Europa måste försvara sina värderingar”, skriver hon.

Det handlar om värden som demokrati, frihet och tolerans – utan dem hade inte hon kommit till makten. Det är ett viktigt påpekande för att förstå de östliga medlemstaterna, menar Demspey och lyfter fram hur Ungern och Polen verkar för att försvaga rättstaten och medias oberoende.

2 tim
Norges statsminister Erna Solberg. CHRISTOF STACHE / AFP
undefined

Erna Solberg trotsar USA om Kina: Inte konstruktivt

Norges statsminister Erna Solberg är kritisk mot USA:s senaste uttalande om Kina. Under säkerhetskonferensen i München sa USA:s försvarsminister Mark Esper att Kina är Pentagons största bekymmer just nu. Även utrikesministern Mike Pompeo riktade en känga mot Kina och mot Ryssland.

– Det är inte konstruktivt att prata om Kina som det största hotet. Vi andra får ta en mittenposition i förhållandet mellan Kina och USA, säger Solberg till norska VG.

Under konferensen tog även Frankrikes president Emmanuel Macron strid mot USA.

Igår 16:44
Läs mer om Europas säkerhetspolitik
Båt med migranter på Medelhavet. Francesco Malavolta / TT NYHETSBYRÅN
Polisens mejlhaveri

Privatperson kunde läsa ur hemliga flyktingdokument

Sekretessbelagda dokument med känsliga uppgifter om EU:s gränsbevakning har röjts till utomstående i samband med ett mejlhaveri hos Polismyndigheten, rapporterar SVT Nyheter.

När EU:s gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex skulle ge en svensk polis tillgång till byråns interna plattform via mejl stavade en administratör fel på mejladressen. Därmed fick en person med en liknande domän som polisens tillgång att ladda ner känsliga dokument.

Dokumenten handlar bland annat om EU:s insatser på Medelhavet och om hur man avslöjar människosmugglare. I dokument som SVT tagit del av står det bland annat att migranters liv skulle sättas i fara om uppgifterna blev offentliga.

En säkerhetsexpert som SVT talat med säger att det är ”patetiskt” att sådana uppgifter bara skyddas av användarnamn och lösenord.

4 tim
Arkivbild.  Naina Helén Jåma/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Experter sågar säkerheten: ”Är så fel det bara kan bli”

Flera experter är starkt kritiska till att EU:s gräns- och kustbevakningsbyrå Frontex använt mejl för att skicka inloggningsuppgifter till byråns interna plattform. I ett fall stavade en administratör fel på en mejladress till en svensk polis så att en utomstående person fick tillgång till sekretessbelagda dokument.

IT-säkerhetsexperten Karl Emil Nikka säger till SVT Nyheter att det är ”så fel det kan bli” att skicka sådana inloggningsuppgifter via mejl.

– Och att sekretessbelagda uppgifter ligger i ett system som bara skyddas av användarnamn och lösenord, det är patetiskt, säger han.

4 tim
Läs mer om Polisens mejlhaveri

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund