Nöje & kultur

Kobe Bryant/Paulo Coelho. TT
Kobe Bryant 1978–2020

Bryant och Coelho skrev på barnbok – utkastet raderat

Den brasilianske författaren Paulo Coelho har raderat det utkast till en barnbok som han och avlidne basketstjärnan Kobe Bryant skrev tillsammans. Det skriver författaren på Twitter.

Bryant och Coelho började diskutera projektet tillsammans år 2016 och inledde skrivandet för några månader sedan, enligt AP. Bara några timmar efter att basketstjärnans död bekräftats meddelade författaren att han inte tänkte slutföra boken utan Bryant.

– Jag raderade utkastet för att det inte hade varit rimligt att publicera boken utan honom, säger Paulo Coelho.

Igår 09:42
Kobe Bryant med dottern Gianna-Maria 2014/räddningspersonal vid olycksplatsen. TT
undefined

TMZ får stenhård kritik efter publicering om Bryant

Mediejätten TMZ är i blåsväder efter dess rapportering om basketgiganten Kobe Bryants död under söndagen. Sajten var först med uppgifterna och publicerade utan att anhöriga underrättats om dödsfallet.

Polismannen Alex Villanueva kallade publiceringen ”extremt respektlös” och ”fullständigt olämplig”. AFP har sökt företrädare för sajten utan att få något svar.

TMZ har en historia av att vara först att rapportera om kända människors död. Man har byggt upp ett stort nätverk av källor och gör ingen hemlighet av att man kan betala stora summor pengar till tipsare.

– När det gäller sådana här historier i nöjesvärlden, som skapar stora rubriker, så styr och ställer TMZ i den här staden. De har folk överallt, säger nöjesjournalisten Simon Thompson till AFP.

27 jan
Läs mer om Kobe Bryant 1978–2020