Nöje & kultur

Helg Recensioner
Håkan Hellström. Conny Ekström/Press
Helg Recensioner

”Hellström underhåller men somliga trick känns gamla”

När Håkan Hellströms ”Rampljus vol 2” släpps i sin helhet är det tveklöst underhållande lyssning, skriver Aftonbladets Håkan Steen i en recension. Han tycker samtidigt att fokuset ibland sviktar och att en del trick börjar kännas lite slitna.

”Håkan Hellström brinner fortfarande, men på detta album dämpas hans låga,” anser DN:s Nicholas Ringskog Ferrada-Noli.

Av SvD:s Andres Lokko får Hellström däremot varmt beröm. Skivan ”sprudlar av infallsrik romantik i en tid då popmusik så ofta begränsas till pennalistisk entreprenörsanda och målmedvetet fabricerad perfektion”, skriver han.

Läs recensionerna i länkarna nedan.

10 jul
Joseph O’Connor. TT
undefined

Färgrik och häftig roman om greve Draculas skapare

I sin senaste roman Skuggspel berättar den irländske författaren Joseph O’Conner om mannen som skapade greve Dracula, Bram Stoker, också han irländare. DN:s recensent Jonas Thente konstaterar att O’Connor är en av samtidens mest läsvärda irländska författare och att boken är fängslande och en ”färgrik viktoriansk gobeläng”.

Aftonbladets Cales Wahlin kallar romanen en mustig skildring av tiden och skriver att O’Connor är bra på att stapla adjektiv för att ”skapa effekter för alla sinnen”.

”Ofta lyckas han, men lika ofta ställer sig överflödet av adjektiv i vägen för sinnena.”

I Skånska Dagbladet konstaterar att Thomas Almqvist att O’Connor låter fantasin flöda trots att boken knyter an till verkligheten och handlar om verkliga personer.

”Jag fick en så häftig läsupplevelse av den att jag till och med glömde bort coronapandemin för några timmar”, skriver han.

10 jul
Läs mer om Helg