Opinion

Valet 2018 Röster om regeringsfrågan
Max Andersson (MP). TT
Valet 2018 Röster om regeringsfrågan

Andersson (MP): Släpp krav på att sitta i regering, MP

Opinion Om Miljöpartiet sitter kvar i regeringsställning kan det bli dödsstöten för partiet, skriver EU-parlamentarikern Max Andersson (MP) i en debattartikel i Aftonbladet.

”Under fyra år har Miljöpartiets röst som en kraftfull opinionsbildare för en progressiv och visionär politik varit försedd med munkavle”, skriver Andersson.

”Klimatet har dock inte råd med ett knäpptyst Miljöparti i ytterligare fyra år.”

Om tystnaden fortsätter kommer en hel generation unga väljare aldrig ha upplevt ett radikalt miljöparti, skriver Andersson, som menar att en sådan strategi kommer att leda till att MP faller ut ur riksdagen.

Igår 13:56
Annie Lööf (C). Pontus Lundahl/TT / TT NYHETSBYRÅN
Valet 2018 Röster om regeringsfrågan

Ledare: Lööfs självbild tyder på storhetsvansinne

Opinion Att förhandlingarna mellan Socialdemokraterna och Centerpartiet slutade i en kraschlandning har få svenska ledarskribenter missat. Värmlands folkblads Peter Franke funderar på vilka eftergifter Annie Lööf (C) egentligen gjorde i förhandlingarna.

”Lööfs självbild tyder på ett visst mått av storhetsvansinne. Vem tror hon att hon är?” frågar han sig.

Ett extra val och en M+KD-regering med stöd av SD är de två alternativ som nu återstår, tror Västerbotten-Kurirens Ola Nordebo.

”Det vore onekligen bedrövligt, om månaders sonderingar efter ett förutsägbart valresultat landar i någon av de två desperata nödlösningarna”, skriver han.

Oavsett vilket måste talman Andreas Norlén sluta prata och börja öppna för voteringar, även om det snabbare bidrar till det extra val som Norlén sagt att han vill undvika, skriver Fredrik Haage i Smålandsposten.

”Det finns ingen grundlagsparagraf som behandlar problemet med talmannens eftermäle.”

Igår 06:27
Läs mer om Valet 2018