Danske Bank

Rörligt eller bundet? Så ska du tänka kring bolånet

Både rörligt och bundet bolån har sina för- och nackdelar. Så hur ska man välja?
Många svenska bolånekunder har under en längre tid valt rörlig ränta, som i själva verket är ett bolån med tre månaders bindning och som justeras var tredje månad för att följa marknadens upp- och nedgångar.
Den rörlig räntan har historiskt legat lägre än en bunden ränta. Den ger också rörelsefrihet i bolåneaffären, där du med kortare intervall kan binda om hela eller delar av lånet.

Väljer du i stället att binda bolånen får du en bättre överblick över hushållets bolånekostnader över tid, vilket ger en ökad trygghet.
En annan fördel är att du kan flytta över lånet till ett nytt objekt om du köper en ny bostad.
Man kan också dela upp sitt bolån och binda olika delar på olika långt tid eller ha någon del rörlig och någon del bunden.
– Det kan i dagsläget vara ett förmånligt alternativ att överväga, då räntorna på längre bindningstider är relativt låga, säger Anneli Adler, affärsområdeschef på Danske Bank.
Danske Bank har några av marknadens mest attraktiva räntor på bolån – oavsett om du väljer rörlig ränta eller föredrar att binda dina lån.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Danske Bank Partner

Toppnyheter

Trumps USA Fallet Jamal Khashoggi
Mohammed bin Salman, Donald Trump. TT
Trumps USA Fallet Jamal Khashoggi

Trump: CIA:s bedömning om fallet är ”förhastad”

Den bedömning CIA har gjort i fallet Jamal Khashoggi är ”mycket förhastad”, säger president Donald Trump enligt Reuters.
Enligt källor ska CIA peka ut den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman som den som beordrade mordet på journalisten Jamal Khashoggi på landets konsulat i Istanbul.
Han säger också att uppgifterna om att bin Salman ligger bakom händelsen är ”möjlig”.
USA har inte kommit fram till en ”definitiv slutsats” om hur Khashoggi dog, enligt landets utrikesdepartement. Donald Trump säger att han ska få en full rapport om fallet på måndag eller tisdag.

18 min
Talespersonen Heather Nauert och utrikesminister Mike Pompeo. POOL New / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Fallet Jamal Khashoggi

”Det finns flera frågor som fortfarande är obesvarade”

USA har ännu inte kommit fram till en ”definitiv slutsats” om hur journalisten Jamal Khashoggi dog. Det beskedet ger landets utrikesdepartement, enligt AFP.
– Det finns flera frågor som fortfarande är obesvarade, säger departementets talesperson Heather Nauert.
Enligt Washington Posts källor visar CIA:s utredning att Saudiarabiens kronprins Mohammed bin Salman beordrade mordet.
Säkerhetstjänsten ska bland annat bygga sina slutsatser på att bin Salmans bror ringt Khashoggi och försäkrat honom att det var säkert att besöka det saudiska konsulatet i Istanbul.
Journalisten mördades den 2 oktober när han skulle hämta dokument som skulle göra det möjligt för honom att gifta sig med sin fästmö.

Igår 19:52
Mohammed bin Salman, arkivbild. Handout . / TT NYHETSBYRÅN
Trumps USA Fallet Jamal Khashoggi

Analys: Kronprinsen tappar makt – det kan ge stabilitet

Hur kommer kronprins Mohammed bin Salman – och Saudiarabien – att påverkas av mordet på journalisten Jamal Khashoggi? Den frågan försöker BBC:s säkerhetskorrespondent Frank Gardner svara på i en tv-analys.
– I stället för ett enmansstyre kommer det att bli en mer traditionell maktdelning, säger Gardner, som menar att bin Salman kommer att bli en ”vingklippt” ledare, även om det inte lär erkännas offentligt.
Han kommer att förlora prestige och en del av hans makt kommer att lämnas över till andra, menar Gardner.
– Landet blir lite mer stabilt, lite mer förutsägbart, säger han.
Washington Posts Aaron Blake skriver att det från dag ett har varit tydligt att USA:s president Donald Trump inte vill att skulden för mordet ska falla på bin Salman. Tidningen har rapporterat att CIA:s granskning visar att bin Salman gett ordern – men på nytt tvivlar Trump på sin egen säkerhetstjänst, skriver Blake.

Igår 17:08
Läs mer om Trumps USA
Trump besöker Paradise i norra Kalifornien Evan Vucci / TT NYHETSBYRÅN
Skogsbränderna i Kalifornien

Fler döda efter bränderna: ”Det är en total förödelse”

Ytterligare fem människor har hittats döda efter skogsbranden ”Camp Fire” som rasar i norra Kalifornien, rapporterar AP.
– Vi har aldrig någonsin sett något liknande i Kalifornien. Det är en total förödelse, sa president Donald Trump när han anlände till den helt nedbrunna staden Paradise på lördagen.
714 personer har hittats vid liv och avförts från listan över saknade. Men trots det växer den – nära 1 300 personer saknas. Nu vädjar myndigheter till människor att höra av sig om de står på listan.

1 tim
SAUL LOEB / AFP
Trumps USA Skogsbränderna i Kalifornien

Trump på plats i Paradise för att bevittna förödelsen

Donald Trump har anlänt till Paradise i Kalifornien där han bevittnar förödelsen efter skogsbränderna.
Presidentens bilkortege passerade brända fält, förstörda hem och utbrända bilar. Längs med vägen stod åskådare med Trump-skyltar, skriver AP. Samtidigt syntes reaktioner på Trumps anklagelser om att misskött skogsförvaltning orsakat bränderna. ”Vårt fel, verkligen?” stod det på en skylt som en man höll upp.
Trump har också tagit en helikoptertur över de brända områdena, skriver San Francisco Chronicle.
Trumps besök varar en dag och han ska tala med räddningsarbetare och delstatspolitiker. Efter midnatt väntas presidenten återvända till Washington DC.
Minst 71 människor har hittills bekräftats döda vilket gör ”Camp fire” till den dödligaste skogsbranden i Kaliforniens historia.

Igår 20:28
TT
Skogsbränderna i Kalifornien

Trump upprepar kritik om skogsskötsel inför besöket

Donald Trump fick kritik när han tidigare i veckan anklagade Kalifornien för att ha misskött skogsförvaltningen vilket enligt honom har orsakat den svåra situationen med bränderna.
Inför sitt besök i delstaten i dag upprepar han den synpunkten.
– Vi ska tala om skogsskötsel. Det här kunde ha varit en helt annat slags situation, säger Trump.
Brian Rice, chef för Kaliforniens räddningstjänst, anser att presidentens uttalande är okunnigt.
– Det är den federala staten som har valt att leda bort resurser från skogsskötseln, inte Kalifornien, säger han enligt AFP.
Flera meteorologer och forskare har dömt ut Trumps förklaring. I stället pekar man på att det redan torra området är känsligt för klimatförändringarna och på Santa Ana-vindarna som drar in med torr ökenluft, skriver tidningen Land Skogsbruk.

Igår 16:03
Läs mer om Skogsbränderna i Kalifornien

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund