GORE-TEX
Gore-Tex

Så får du bäst skydd – oavsett väder

När kylan kryper på och temperaturen närmar sig noll kan det kännas lockade att stanna inne med en varm kopp te framför tv:n istället för att ge sig ut på en löprunda eller en promenad.

GORE-TEX dual Diamond-koncept är framtaget för att ge dig de bästa förutsättningarna för en dag utomhus oavsett väder och vind. Kläderna från originalserien är anpassade för att tåla väta i världsklass och INFINIUM är till för dig som vill öka prestandan även under torrare förhållanden. 

– Oavsett vilken av GORE-TEX teknologier du väljer, får du en högpresterande uppgradering av din komfort och ditt skydd, oavsett om det är garanterat vattentätt skydd i världsklass, eller när du vill ha den höga kvaliteten som GORE-TEX står för, men där vattentäthet inte är av högsta vikt, säger Helen Movitz, Integrated marketing communications manager North EU på GORE-TEX.

Lätta kläder gör det enkelt att satsa på rekord ute

GORE-TEX INFINIUM™ är anpassad för torrare förhållanden när du behöver tänka på mer än vattentätt skydd. Serien är utvecklad för blåsiga cykelturer eller aktiv bergsklättring och passar perfekt under blåsiga förhållanden. Produkterna kommer bland annat med god vindtäthet, bra andningsförmåga bekväm passform.

GORE-TEX

GORE-TEX GUARANTEED TO KEEP YOU DRY™ originalserie är skapad för att hålla dig torr och varje plagg genomgår rigorösa tester för att stoppa snö och regn. Kläderna har god andningsförmåga för att släppa ut svettånga och skyddar från vind vid blåsigare förhållanden. Oavsett vart du befinner dig eller väderlek gör GORE-TEX det enklare för dig att få en god upplevelse utomhus.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Gore-Tex Partner

Toppnyheter

Brexit Valet i Storbritannien
Margaret Thatcher/Boris Johnson.  TT
Brexit Valet i Storbritannien

Johnson gör som Thatcher – röstar inte på sig själv

Eftersom Boris Johnson valde att rösta i Methodist Central Hall nära sin lägenhet på Downing Street i stället för i sin egen valkrets Uxbridge i nordvästra London kunde han inte kryssa i sitt eget namn på valsedeln, rapporterar brittiska medier. I stället röstade han på partikamraten Nickie Aiken, som representerar Torypartiet i valkretsen.

Inte sedan Margaret Thatcher har någon premiärminister valt att rösta i någon annan än sin egen valkrets. Det spekuleras om att en av anledningarna till att Boris Johnson inte ville rösta, och fångas på bild, i Uxbridge eftersom det är ett starkt Labourfäste.

31 min
Vallokal i London.  NIKLAS HALLE'N / AFP
undefined

Rapporter om långa köer vid brittiska vallokalerna

Strax efter klockan 8, lokal tid, röstade brittiske premiärministern Boris Johnson i sin vallokal Methodist Central Hall vid Westminster i London, rapporterar AP. Med sig hade han hundvalpen Dilyn, som han och flickvännen Carrie Symonds räddat från ett hundhem i Wales.

Oppositionsledaren  Jeremy Corbyn har röstat i norra London. Bilder visar hur köerna ringlar långa utanför vallokaler runt om i landet. Nicola Sturgeon, Skottlands försteminister, och Liberaldemokraternas Jo Swinson röstade i Glasgow.

1 tim
En av de tusentals hundar under hashtagen #dogsatpollingstations. Twitter
undefined

Hundar vid vallokaler ny trend i Storbritannien

Det har blivit lite av en tradition att brittiska väljare delar bilder av sina hundar utanför vallokalerna på sociala medier, skriver The New York Times.

Några som hakade på detta var premiärminister Boris Johnson, som tog med Jack Russel-terriern Dilyn, och Londons borgmästare Sadiq Khan, som hade sällskap av hunden Luna när det var dags att rösta. På Twitter finns tusentals bilder på hundar utanför vallokalerna under hashtagen #dogsatpollingstations.

1 tim
Läs mer om Brexit
Brexit Röster om brittiska valet
Brexit.  OLI SCARFF / AFP
Brexit Röster om brittiska valet

Analys: ”Viktigaste valet – men sämsta valrörelsen”

Sällan har den brittiska befolkningen stått inför ett så skarpt val som i dag, skriver Financial Times om vad som kallats det viktigaste valet på en generation.

I ena änden finns Corbyns ekonomiska vänster-program som beskrivs som en smärre revolution. I den andra Johnsons hårdföra beslutsamhet att driva igenom brexit.

Om alternativen som sådana väcker starka känslor, har varörelsen varit desto mer nedslående, skriver FT.

– Det har varit det ytligaste, mest lögnaktiga och frustrerande valet jag kan minnas och en dålig reklam för demokratin, säger den politiska analytikerna Peter Kellner till tidningen.

Bloombergs Therese Raphael listar fem kampanjögonblick som exemplifierar Kellners kritik. Inga smickrande ögonblick, med andra ord.

Men i fallet Johnson vet brittiska väljare åtminstone att en politisk kameleont kan förändras, medan Corbyn definieras av dogmatism, skriver Therese Raphael och avslutar: Det här är ett olyckligt val för britterna.

6 tim
Ben Stansall / TT NYHETSBYRÅN
undefined

”Brexit är inte längre en fråga om förnuft”

Trots att i stort sett alla experter som analyserat brexit kommit fram till att det skulle bli negativt för Storbritanniens ekonomi har få britter ändrat åsikt i frågan, rapporterar Aftonbladet.

– Brexit är inte längre en fråga om förnuft, säger statsvetaren Nicholas Westcott till tidningen.

Enligt honom har förespråkarna lyckats göra brexit till en identitetspolitisk fråga där fakta inte spelar lika stor roll.

Idag 08:23
Tzipi Hotovely/Jeremy Corbyn.  TT
undefined

Israeliska ministern: ”Corbyn är en verklig fara”

Många judar är oroliga över att Labourledaren Jeremy Corbyn vinner dagens nyval i Storbritannien, menar Israels biträdande utrikesminister Tzipi Hotovely.

– Det här oroar oss väldigt mycket. Vi som land kan inte säga att vi stödjer den eller den kandidaten, men Corbyn är en verklig fara för Storbritanniens och Israels relationer, säger hon till Ynet TV, rapporterar Reuters.

Jeremy Corbyn har länge tagit ställning för Palestina och de senaste veckorna har han personligen anklagats för antisemitism.

5 tim
Läs mer om Brexit
Ann-Sofie Hermansson Björn Larsson Rosvall/TT / TT NYHETSBYRÅN
Svenska brottsbekämpningen

Göteborgs tidigare S-topp får tungt regeringsuppdrag

Ann-Sofie Hermansson (S) har utsetts av regeringen för att ta fram en plan för kommunernas brottsförebyggande arbete. Utredningen är en del i det 34-punktsprogram som har tagits fram för att bekämpa brottsligheten.

”Ann-Sofie Hermanssons gedigna erfarenhet av kommunal verksamhet gör henne till ett självklart val att utreda hur det brottsförebyggande arbetet ska utvecklas i hela landet”, skriver justitieminister Morgan Johansson (S) i ett pressmeddelande.

Hermansson var fram till i våras gruppledare för Socialdemokraterna i Göteborg, ett uppdrag hon tvingades lämna efter en intern strid.

1 tim
Illustrationsbild Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

”Finns mer narkotika i Stockholm än efterfrågan”

Narkotikamarknaden i Stockholm är mättad, menar Lennart Karlsson som är ordförande för Svenska narkotikapolisföreningen. Till SVT Nyheter Stockholm säger han att flera olika gäng nu konkurrerar om samma kunder.

– Det finns mer narkotika att tillgå än vad det egentligen finns faktisk efterfrågan.

Situationen kan leda till att priserna på narkotika sänks och att konflikterna mellan olika kriminella grupperingar hårdnar.

3 tim
Illustrationsbild Claudio Bresciani / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Stockholms avloppsvatten avslöjar knarkhandeln

Avloppsvattnet i Stockholm visar att drogkonsumtionen har ökat i staden och nu befinner sig på rekordhög nivå. Det visar SVT:s Veckans brott i en granskning efter att man låtit det statliga forskningsinstitutet RISE analysera vatten från stadens centrala och södra delar under sju dagar.

Mätningen visar på att det under perioden röktes 223 kilo cannabis, till ett gatuvärde av 24,6 miljoner kronor och konsumerats 3,4 kilo kokain till ett värde av tre miljoner kronor.

Konsumtionen förändras också över veckan, där cannabis är vanligast på vardagar medan kokain blir vanligare på helgen.

5 tim
Läs mer om Svenska brottsbekämpningen
Isabella Lövin (MP) Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
Klimatmötet i Madrid

Lövin: Behövs ett positivt budskap från Madridmötet

Att man inte har lyckats komma överens om svåra frågor på klimattoppmötet i Madrid visar en bristande tillit mellan länderna.

Det menar klimatminister Isabella Lövin, som samtidigt säger att euforin efter klimattoppmötet i Paris har försvunnit.

När man nu går in i mötets slutfas försöker en liten grupp med utvalda ministrar bryta dödläget och signalerna är försiktigt positiva kring att hitta en kompromiss för utsläppshandeln.

– Det här mötet behöver komma ut med ett positivt budskap om att hela världen är med på att vi ska leva upp till Parisavtalet. Det är det viktiga nu, säger Lövin.

2 tim
Ursula von der Leyen.  TT
undefined

EU:s ”gröna giv” riskerar att skjutas ned vid toppmötet

EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyens utlovade ”gröna giv” kring EU:s klimatpolitik riskerar att stöta på patrull när unionens stats- och regeringschefer möts i dag, skriver TT.

Den permanente rådsordföranden Charles Michel hoppas att länderna ska kunna enas om att unionen ska vara klimatneutral till år 2050. Han hoppas att länderna ska komma med ett gemensamt uttalande kring detta vid klimatmötet i Madrid, men länder som Ungern, Polen och Tjeckien ser ut att streta emot.

Flera länder uttrycker oro för att det skulle bli svårare att klassificera investeringar i till exempel kärnkraft och kolkraft som gröna i framtiden.

6 tim
Ursula von der Leyen Francisco Seco / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Nya klimatpaketet från EU jämförs med månlandning

EU ska försöka stoppa klimatförändringarna med hjälp av bland annat skärpta utsläppsmål och mer pengar till omställningen från fossila bränslen, rapporterar TT.

På så vis hoppas EU-kommissionens ordförande Ursula von der Leyen, som vid en pressträff presenterade EU:s nya ”gröna giv”, att unionen ska vara klimatneutral 2050.

– Vi vill skydda vår planet. Så många europeiska människor och företag visar redan vägen för oss, säger hon. Hon jämför paketet med John F Kennedys löfte om att landa en människa på månen.

Åtgärderna handlar även om att uppdatera de regler och lagar som finns kring miljö och energi.

Igår 14:04
Läs mer om Klimatmötet i Madrid