Sport

Enroth under OS 2018.  Matt Slocum / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
SHL 18/19

Uppgifter: Örebro värvar VM-guldmålvakten Enroth

Örebro värvar VM-guldmålvakten Jhonas Enroth, enligt uppgifter till Sportexpressen. 30-åringen har inte spelat i SHL sedan säsongen 2007/08 och spelar för tillfället i KHL-klubben Dinamo Minsk.

Nästjumbon Örebro har haft problem på målvaktsidan då Eero Kilpeläinen har varit skadad och Stefan Steen inte har presterat till klubbens förväntningar.

– Vad jag har att säga om det? Ingenting. Absolut ingenting, säger Örebros sportchef Niklas Johansson till tidningen.

Deadline för värvningar i svensk ishockey går ut vid midnatt natten mot lördag.

2 tim
Växjö-Brynäs, 2019.  JONAS LJUNGDAHL / BILDBYR N
SHL 18/19

SHL vill ta efter NHL och införa ”Coach challenge”

Den svenska ishockeyligan SHL vill göra som NHL och införa ”coach challenge”, skriver Sportbladet.

Regeln, som infördes i NHL för snart tre år sedan, har varit omdiskuterad och innebär att tränarna kan överklaga domslut som lett till mål för motståndarna om man misstänker offside eller målvakts-interference.

– Vi har kanske en eller två offside per säsong vid måltillfällen. Det anser vi inte vara intressant att utmana. Vi ser det mer intressant att ge tränarna en möjlighet att utmana incidenter eller utvisningar, säger Christer Lärking, chef för situationsrummet, som kommer att lägga fram ett förslag till Ishockeyförbundet.

Idag 14:58
Läs mer om SHL 18/19
LEONHARD FOEGER / TT NYHETSBYRÅN
Alpina VM 2019

Kristoffersen vann sitt första VM-guld: ”På tiden”

Norrmannen Henrik Kristoffersen knep sitt första VM-guld i karriären efter att ha kört upp sig två placeringar i herrarnas storslalom.

Kristoffersen låg trea efter första åket, men både Marcel Hirscher och fransmannen Alexis Pinturault hade små misstag under sina åk samtidigt som norrmannen fick till ett felfritt åk.

– Det var på tiden att vinna en VM-medalj, säger Kristoffersen som har slutat fyra under flera tävlingar.

För svensk del var Matts Olsson det största medaljhoppet i tävlingen – men efter två misslyckade åk var 30-åringen långt ifrån tätstriden och slutade på en sextonde plats.

4 tim
MARIO KNEISL / GEPA PICTURES
Alpina VM 2019

Tungt för Matts Olsson – 1,61 sekunder bakom

Den svenske storslalomspecialisten Matts Olsson är hela 1,61 sekunder bakom ledande Alexis Pinturault från Frankrike efter första storslalomåket på en fjortondeplats.

– Han får inte igång åkningen helt enkelt. 1,61, då når man inte upp till pallen, säger SVT:s expertkommentator Tobias Hellman.

Den regerande världsmästaren Marcel Hirscher ligger tvåa, tio hundradelar bakom ledande Pinturault.

Andra åket drar i gång 17.15.

Idag 13:30
Läs mer om Alpina VM 2019
Markus Rosenberg efter gårdagens match mot Chelsea.  LUDVIG THUNMAN / BILDBYR N
Europa League 18/19

Efter MFF:s Europa League-spel: Går med jättevinst

Malmö FF gjorde en vinst på nästan 40 miljoner kronor i fjol och har ett eget kapital på närmare en halv miljard, skriver Sydsvenskan. Bland annat gav Malmös Europa League-spel 82 miljoner kronor i vinst.

”Vi gjorde ett starkt resultat, vilket till stor del grundades i ett lyckat Europaspel. Med ett eget kapital på en halv miljard kronor och en kassa på över 200 miljoner kronor har vi möjlighet att fortsätta att satsa på spelartruppen och investera i Stadion och organisationen”, skriver klubben i ett pressmeddelande.

6 tim
Anders Christiansen reducerar till 1–2. PETTER ARVIDSON / BILDBYR N
Europa League 18/19

Krönikor: ”I mina ögon det bästa Malmö har presterat”

Malmö FF:s 2–1-förlust mot Chelsea i Europa League i går kväll väcker starka reaktioner hos flera sportkrönikörer. Trots förlusten stod MFF för en storartad insats mot ett världslag, tycker Sydsvenskans Max Wiman.

”Det var massor av fotbollsgodis vi kunde smaska i oss och det är så skönt att se att kunskapen inte bara sitter i spelarnas lönekuvert”, skriver han.

Malmö skakade om Chelsea genom ett eget spel och ett ofantligt mod, skriver Mattias Larsson, som tycker att svensk fotboll ska vara stolt.

”Det här var i mina ögon det bästa MFF presterat”, skriver han i en krönika i Expressen.

Skånelaget var bra och behöver inte skämmas för någonting. Frågan är hur laget ska orka ladda om till returmötet på Emirates, skriver Aftonbladets Simon Bank.

Idag 05:33
Läs mer om Europa League 18/19