Sport

 Djurgårdens Jacob Une Larsson och IFK Göteborgs Lucas Kåhed i duell. CARL SANDIN / BILDBYRÅN
Herrallsvenskan 2020

Tre straffar och utvisning när Blåvitt föll mot Dif

IFK Göteborgs stortalang Jesper Tolinsson hade ingen vidare eftermiddag i mötet med Djurgården. Efter knappt tio minuter orsakade han en straff i en situation där Kalle Holmberg gick omkull, varpå Fredrik Ulvestad kunde göra 1–0. En kvart senare åkte 17-årige Tolinsson på ett rött kort efter att han rivit ner Kalle Holmberg på nytt.

Just Holmberg gjorde också 2–0 före paus. Göteborg fick en fin chans att reducera på straff, men Giorgi Kharashvili missade.

Reduceringen skulle dock komma i andra halvlek, när Göteborg på nytt fick straff. Denna gång stegade Hosam Aiesh och slog in 2–1, men närmare än så kom inte Blåvitt trots ett par fina chanser.

Igår 17:48
Erik Björndahl förs av planen. JOHAN BERNSTRÖM / BILDBYRÅN
undefined

Otäck skada i Örebro – Erik Björndahl ut på bår

Örebros Erik Björndal nickade ihop med två motståndare på en gång i slutet av det allsvenska mötet med Varberg på söndagen. Björndahl låg blödande kvar på marken efter situationen och fick bäras ut på bår, samtidigt som han tog sig för huvudet.

– Det kan handla om en fraktur i ansiktet, sa kommentatorn Petra Svensson i DPlays sändning.

Örebro vann matchen tack vare Agon Mehmetis mål efter en timmes spel. Varberg halkar i och med förlusten ner till en fjärdeplats, medan Örebro håller till i mitten av tabellen.

Igår 14:49
Helsingborgs Armin Gigovic och Filip Sjöberg jublar med Anthony van den Hurk efter 2-0. PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
undefined

van der Hurk hjälte när HIF tog årets första seger

Helsingborg har äntligen vunnit i årets allsvenska fotboll. Första segern kom mot AIK på hemmaplan.

I paus stod det fortfarande 0–0 men AIK borde ha haft en straff i den första halvleken när Martin Olsson fick bollen på handen.

I den andra halvleken var Helsingborg det bättre laget. 1–0 nickade Alex Timossi Andersson in i den 68:e minuten efter en fint inlägg från Anthony van der Hurk. Med fem minuter kvar av matchen var det van der Hurk själv som nickade in 2–0.

Därmed har HIF nu tagit fyra poäng på de två senaste matcherna efter mardrömsinledningen med bara en poäng på de fem första matcherna.

Igår 14:38
Läs mer om Herrallsvenskan 2020
Vittsjöspelare i en tidigare match. PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
Damallsvenskan 2020

Delad poäng efter derby i damallsvenskans botten

Det blev både mål- och händelserikt när damallsvenskans två bottenlag Vittsjö och Kristianstad drabbade samman i ett derby på lördagen. Vittsjö öppnade målskyttet efter bara två minuter när Michelle De Jongh gjorde 1–0, men Kristianstad kunde kvittera genom Rós Gudmundsdóttir.

Gudmundsdóttir gjorde sedan även 2–2 sedan Vittjö på nytt tagit ledningen. Men det var ändå Vittsjö som gick till pausvila i ledning sedan Emma Pennsäter gjort 3–2 med halvlekens sista spark.

Den andra halvleken blev en lång jakt på kvitteringen från bortalagets sida, inte minst sedan Vittsjös Clara Markstedt fått rött kort med en halvtimme kvar. 3–3 kom också med tre minuter kvar av ordinarie tid genom Therese Åsland. I den åttonde övertidsminuten fick Kristianstad också en gyllene chans att avgöra på straff, men Therese Ivarsson lyckades inte överlista Sabrina D'Angelo i Vittsjömålet.

11 jul
Uchenna Kanu PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
undefined

Linköping ångar på i toppen – Kanu matchhjälte

Linköping har fått en fin start på damallsvenskan. På lördagen kom tredje raka segern när Djurgården besegrades med 1–0. Därmed behåller Linköping serieledningen med nio av nio möjliga poäng och 6–1 i målskillnad.

Matchhjälte blev nigerianska landslagsspelaren Uchenna Kanu som gjorde sitt första mål för klubben efter en kvart. Bara åtta minuter senare fick laget ett andra mål bortdömt för offside.

Förlusten innebär att Djurgården ligger på nionde plats i tabellen med endast en inspelad poäng.

11 jul
Läs mer om Damallsvenskan 2020