Sport

Färjestad bytte in målvakten Arvid Holm inför tredje perioden. CARL SANDIN / BILDBYRÅN
SHL 19/20

Målfest i Jönköping när HV71 slog Färjestad

HV71 tog andra raka segern när Färjestad besegrades med hela 8-4 på tisdagskvällen.

Hemmalaget inledde med hård press, men det var värmlänningarna som gjorde första målet när Oscar Bäck vann pucken och avslutade iskallt efter bara drygt två minuter.

HV71 kvitterade dock kort därpå genom Alexander Bengtsson och därefter gick det undan. När andra perioden var slut ledde HV71 med 6-2.

I sista akten lyckades Färjestad väcka liv i matchen genom att reducera två gånger om. Men närmare än så kom man inte och siffrorna slutade 8-4 efter att hemmalaget gjort två mål i öppen kasse.

Kvällens resultat innebär att Färjestad nu har förlorat fem matcher i rad.

Igår 21:00
Malmös Oscar Alsenfelt spikade igen och tog samtliga av Brynäs 32 skott. PETTER ARVIDSON / BILDBYRÅN
undefined

Alsenfelt höll nollan när Malmö tog storseger

Malmö-målvakten missade två matcher efter att ha fått en smäll mot huvudet mot Djurgården. Men på tisdagskvällen var Oscar Alsenfelt tillbaka och stod för en storartad insats.

32-åringen spikade igen och räddade samtliga 32 skott från bortalaget Brynäs.

Matchen såg länge ut att bli en målsnål historia – när två perioder var spelade stod det blott 1-0 till hemmalaget efter mål i power play av Lars Bryggman tio minuter in i första akten.

Men under slutperiodens sista tio minuter lossnade det rejält för Malmö som drog ifrån och vann med 5-0 efter mål av Fredrik Händemark, Johan Olosfsson, Jesper Jensen Aabo och Axel Wemmeborn.

Igår 20:58
Läs mer om SHL 19/20
Stina Nilsson på Idrottsgalan. Christine Olsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
Idrottsgalan

Nilsson: ”Säsongen beror helt på hur jag sköter mig”

Säsongen är ett stort frågetecken för ländskidåkaren Stina Nilsson efter att hon drabbats av en stressfraktur i revbenet. Hon är mitt uppe i rehabiliteringen.

– Jag ser att säsongen skulle kunna vara över, men jag ser också att den inte skulle kunna vara det. Det beror helt på hur jag sköter mig de kommande veckorna. Mitt mål är att kunna tävla, säger hon i TV4 Nyhetsmorgon.

På grund av skadan kunde Nilsson dock gå på Idrottsgalan som vanligtvis ligger illa placerad i säsongen. Hon tog emot pris för årets lag men fick inga individuella priser.

– Att ens vara nominerad är väldigt fint, säger hon.

Igår 12:30
Tobias Forsberg och Filippa Norr Richloow presenterar pristagaren för årets prestation under Idrottsgalan 2020 i Globen. Janerik Henriksson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Forsbergs hyllning till flickvännen: ”Hon är allt”

Hockeyspelaren Tobias Forsberg fick en allvarlig nackskada under en match för drygt ett år sedan och förlamades från bröstet och ner. Till stående ovationer delade han och flickvännen Filippa Norr Richloow ut pris på Idrottsgalan.

Efter galan berättade paret om tiden som gått och stödet som familjen fått.

– Jag är väldigt stolt över Tobias, han är en sån jäkla kämpe. Jag är så imponerad av honom, sa Norr Richloow enligt Sportexpressen.

Den tidigare Leksandsspelaren hade som krav inför prisutdelningen att flickvännen skulle vara med.

– Hon betyder allt. Det är hon som plockar upp mig när jag mår som sämst och det är hon som gör att jag vågar utmana mig själv, sa han enligt Sportbladet.

Igår 07:56
Orienteraren Tove Alexandersson tog storslam på Idrottsgalan. JESPER ZERMAN / BILDBYRÅN
undefined

Alexandersson storslam: Tog hem Jerringpriset

Orienteraren Tove Alexandersson blev Idrottsgalans stora vinnare när hon plockade hem både Jerringpriset och Svenska Dagbladets bragdguld samt utsågs till årets kvinnliga idrottare.

– Tack så jättemycket. Jag har verkligen känt av vilket stöd jag har fått från så många människor den senaste tiden, säger hon i sitt tacktal.

Även Frida Karlsson hade en lyckad kväll. Först vann hon tillsammans med resten av damstafettlaget årets lag och kort därpå utsågs Karlsson själv till årets nykomling.

Årets manliga idrottare blev diskuskastaren Daniel Ståhl, som hyllade tränaren Vesteinn Hafsteinsson i sitt tacktal.

27 jan
Läs mer om Idrottsgalan
Kobe Bryant och hans 13-åriga dotter Gianna/ John Altobelli / Ara Zobayan TT / Orange Coast College (AP) / Group 3 Aviation
Kobe Bryant 1978–2020

Tre av nio kroppar hittade – här är kraschens dödsoffer

Totalt dog nio människor i söndagens helikopterolycka där basketlegendaren Kobe Bryant och hans 13-åriga dotter Gianna omkom.

Bland de övriga sju fanns bland annat den erfarne helikopterpiloten Ara Zobayan och baseballtränaren John Altobelli. Även Altobellis fru Keri och deras dotter Alyssa dog i kraschen, enligt New York Times sammanställning.

Färdens mål var en ungdomsturnering där Bryants lag ”The Mambas” skulle spela. En av spelarna var Alyssa. För att undvika en lång bilresa fick familjen Altobelli följa med i helikoptern.

Arbetet efter kraschen pågår fortfarande och hittills har tre kroppar hittats, skriver TT.

Igår 06:19
Kobe Bryant.  TT
undefined

Piloten varnades strax före kraschen: ”Flyger för lågt”

Piloten som flög helikoptern i vilken basketlegendaren Kobe Bryant färdades varnades av flygledningen före kraschen. I en ljudupptagning som Sky Sports publicerat hörs hur piloten vid flera tillfällen varnas för att helikoptern färdas på för låg höjd för att kunna följas på radarn.

– Du flyger fortfarande för lågt, säger flygledningen till piloten strax innan helikoptern försvinner från radarn.

Tjock dimma kan ha varit det som orsakade kraschen. Trots dåliga väderförhållanden hade helikoptern fått specialtillstånd för flygningen, enligt New York Times.

27 jan
Läs mer om Kobe Bryant 1978–2020