Sport

Coronaviruset Smittans effekter
Toni Kroos. SERGIO PEREZ / BILDBYRÅN
Coronaviruset Smittans effekter

Stjärnornas löneprotest: ”Donation till ingenting”

I både Spanien och England protesterar spelare mot krav på lönesänkningar för att tackla coronavirusets ekonomiska konsekvenser. Enligt spanska Marca är Real Madrids Toni Kroos inte positiv till klubbens förslag om lönedumpning.

– Det är som en donation till ingenting. Eller till klubben. Jag är för en full löneutbetalning och att det sedan är upp till var och en att göra kloka saker med pengarna, säger han.

I England är det tidigare landslagsspelaren och Derbys spelande tränare Wayne Rooney som kritiserar sjukvårdsministerns uttalande om att spelare bör avstå sina löner och säger att det ”skuldbelägger spelarna”.

Igår 12:36
Arkivbild från Sankt Erikscupen 2015 Jurek Holzer / SvD / TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Regional fotboll i Stockholm startar 17 april

Stockholms regionala fotbollsserier inleds nästa vecka, efter ett beslut från Stockholms fotbollförbund (StFF). På sin hemsida skriver förbundet att verksamheten drar igång med start 17 april. Serierna som inleds är bland annat ungdomsturneringen S:t Erikscupen, damernas division 3 och herrarnas division 4.

Beslutet har tagits efter kontakt med experter och ansvariga från Folkhälsomyndigheten och Smittskydd Stockholm gällande coronapandemin.

"Efter samtal med dessa är vår bedömning att det tydligt framgår att vår fotbollsverksamhet inte bidrar till smittspridningen annat än möjligen marginellt.”

Igår 15:50
Läs mer om Coronaviruset