Bevaka
5G

TT NYHETSBYRÅN
Tech

Prylfest när Samsung ordnade online-event

Samsung offentliggjorde i samband med ett stort onlineevent under onsdagskvällen en rad nya produkter, många med imponerande specifikationer, menar flera bedömare.

Samsung lanserade framför allt en ny version av sin vikbara telefon Galaxy Fold, en enhet som får namnet Galaxy Z Fold 2 och som innebär en avsevärd förbättring av föregångaren både när det gäller hållbarhet och funktioner. Den nya telefonen får inte minst en större skärm på utsidan (6,2 tum), vilket gör den långt mer användbar även när den inte är utfälld. Under skalet sitter dessutom Qualcomms nya Snapdragon 865+-chipp.

De nya flaggskeppstelefonerna i Galaxy Note 20-serien offentliggjordes också. Galaxy Note 20 kommer med en 6,7-tums AMOLED-skärm med kamerahål, Snapdragon 865+-chipp, 8 GB arbetsminne, 128 GB lagringsutrymme samt en trippelkamera på bakstycket (12+12+64 megapixlar).

Galaxy Note 20 Ultra har en 6,9-tums AMOLED-skärm med en uppdateringsfrekvens på 120 Hz. Under skalet sitter ett Snapdragon 865+-chipp, 12 GB arbetsminne och upp till 512 GB lagring. På kamerasidan har Samsung tagit i ordentligt och satsat på en vidvinkellins på 108 megapixlar tillsammans med en telefotolins på 12 megapixlar (med 5 x optisk zoom och 50 x hybridzoom) samt en ultravidvinkellins på 12 megapixlar och autofokus med laser.

Samtliga nya telefoner får stöd för 5G.

Samsung passade även på att presentera sina nya true wireless-hörlurar Galaxy Buds Live och den nya smartwatchenheten Galaxy Watch S3.

5 aug