Tech

Skärmproblemen med Galaxy Fold

Samsung granskar felaktiga Galaxy Fold-skärmar

Samsung har nu kommit med ett uttalande rörande uppgifterna från flera techjournalister om att skärmarna gått sönder på deras testexemplar av den böjbara telefonen Galaxy Fold.

”Ett begränsat antal Galaxy Fold-enheter har skickats till media för recensioner. Vi har fått ett fåtal rapporter om fel på huvuddisplayen på testenheterna. Vi kommer att genomföra en noggrann inspektion av enheterna för att ta reda på vad som orsakat det hela” skriver Samsung.

I ett av fallen med de trasiga skärmarna hade skyddsfilm avlägsnats som inte var tänkt att plockas bort. Samsung skriver i uttalandet att man kommer att säkerställa att det framgår tydligare när man börjar sälja telefonen.

18 apr
Skärmproblemen med Galaxy Fold

Trasiga Galaxy Fold-skärmar i tidiga tester

Flera techjournalister rapporterar nu om att skärmarna på deras testexemplar av Samsungs nya böjbara telefon Galaxy Fold tycks ha gått sönder. Det rapporterar The Verge, vars egen redaktör Dieter Bohn har en enhet som fått en utbuktning i vecket där skärmen böjs. Felet ska ha uppstått efter bara två dagar av tester.

Även Business Insiders Steve Kovach har haft problem med sin enhet, vars ena skärmhalva börjat flimra. Och Bloombergs Mark Gurman konstaterar på Twitter att hans Galaxy Fold-skärm blivit helt obrukbar, även om det i hans fall skett efter att han avlägsnat en skyddsfilm från skärmen som inte skulle plockas bort.

Samsung undersöker nu vad som hänt med Dieter Bohns telefon, men har inte kommenterat saken ytterligare.

17 apr
Läs mer om Skärmproblemen med Galaxy Fold