OKQ8

Tre tips: Så kan du spara pengar på ditt bilägande

Försäkring, skatt och trängselavgifter – att köpa och äga en bil kostar pengar. Men med lite planering kan du spara tusenlappar. Här är tre smarta tips.

– Skattebefriade fordon

Förra året infördes Bonus-Malus. De nya reglerna innebär att hybridbilar och elbilar som klassas som miljöbilar är skattebefriade. Något att tänka på vid köp av ny bil.

– Pruta rätt vid bilköpet

Om du planerar att köpa en begagnad bil och vill pruta kan det vara realistiskt att få ner priset med 6-8 procent. Du behöver bara ett argument för att gå ner i pris, och det är att du inte håller med om säljarens uppskattning av värdet.  Var beredd och ha dina pengar redo på kontot så att snabbt kan slå till. Då har du också större chans att få igenom ditt pris.

– Håll koll på försäkringen

På en vanlig bilförsäkring behöver du betala självrisken själv, som i värsta fall kan handla om flera tusen kronor.

Med tilläggsförsäkringen BackUp från OKQ8 slipper du självrisken. Försäkringen går in och täcker upp självrisken vid de flesta skador som kan uppstå när du är ute och kör. Allt från vagnskador till stöld och bärgning.

Du kan få ersättning på 3 000 kronor per skadetillfälle och för varje moment i försäkringen två gånger per år.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

OKQ8 Partner

Toppnyheter

SSU:s Philip Botström.  Maja Suslin/TT / TT NYHETSBYRÅN
Januariavtalet

SSU: Vi kräver skattesvar – januariavtalet kan brytas

Det växer misstankar inom Socialdemokraterna om att man kanske inte hinner få till den skattereform som avtalades med Centern och Liberalerna i januariavtalet, skriver Expressen. En av dem som tvivlar på att reformen blir av är SSU:s ordförande Philip Botström, som menar att C och L sätter sig på tvären.

Han säger att reformen var en förutsättning för att avtalet skulle accepteras av SSU, och ser det som närmast brutet om reformen inte ros i hamn. Och för att reformen ska kunna utredas och lagstiftas under denna mandatperiod måste finansminister Magdalena Andersson (S) ha saken färdigförhandlad senast i höst, säger han.

– Min utgångspunkt är inte att avtalet ska brytas, men det finns ingen poäng med att hålla kvar vid ett 73-punktsprogram om inte samtliga parter behöver genomföra det som är avtalat.

24 min
Magdalena Andersson.  Claudio Bresciani/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Andersson: Är den svåraste uppgiften jag har haft

Finansminister Magdalena Andersson (S) vågar inte lova att den skattereform som avtalades i januariavtalet hinner ros i hamn innan valet 2022. Det säger hon till Expressen, trots att SSU sagt att januariavtalet i princip är brutet om så inte sker.

Andersson säger att det troligtvist är ”den svåraste uppgiften” hon haft på sitt bord som minister, och att reformen bygger på motstridigheter mellan partierna. Liberalerna har sagt nej till att beskatta tillgångar och höga inkomster, men Andersson tror inte att sänkt skatt på jobb och företagande minskar några klyftor. Hon kallar det för ”tönterier”.

– För det har vi provat med 140 miljarder och det minskar inte klyftorna, utan ökar dem.

8 min
Läs mer om Januariavtalet

Lokala nyheter

Välj mellan Stockholm, Göteborg och Malmö/Lund