Sensodyne

Vanliga misstaget när du har ilningar i tänderna

Många som lider av ilningar är duktiga på att använda ilningstandkräm. Men när problemen minskar slutar många att använda den anpassade tandkrämen och gå tillbaka till sin ”vanliga”. Något som inte är bra – då kan du få tillbaka dina ilningar.  Det är nämligen så att har du en gång haft ilningar så kommer du alltid ha ilningar.

– De flesta blir inte av med sina ilningar. Men man kan hjälpas av rätt tandkräm, säger Johanna Kjellström, tandläkare vid Dagnelidkliniken i Göteborg.

Du ska alltså fortsätta använda den anpassade tandkrämen även om du upplever att dina problem blir bättre.

Ilningar i tänderna beror på att den mjukare, inre delen av tanden – som kallas dentin – exponeras. När det händer kan vissa yttre faktorer, som till exempel en kall dryck, stimulera nerverna inuti tanden. Det resulterar i den karakteristiska kortvariga, genomträngande och skarpa obehaget som ilningar ger.

Tandkrämen Sensodyne Rapid Relief lindrar ilningar på bara 60 sekunder. Den ger också ett långvarigt skydd mot ilningar om du borstar två gånger om dagen, enligt kliniska studier.

Den unika formulan i Sensodyne Rapid Relief gör att de exponerade dentinkanalerna snabbt blockeras – så att du slipper ilningar. Redan efter första borstningen kan du märka skillnaden.

– Den här barriären måste underhållas så du ska fortsätta använda Sensodyne Rapid Relief även när du upplever att du inte har problem med ilningar längre, säger Johanna Kjellström.

CHDK/CHSENO/0030/18

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Sensodyne Partner

Toppnyheter

Volodymyr Zelenkij efter att han lagt sin röst i presidentvalet i april. GENYA SAVILOV / AFP
Parlamentsvalet i Ukraina

Analys: Allvar för komikern – blir han folkets tjänare?

Presidenten och den tidigare tv-stjärnan Volodymyr Zelenskijs parti Folkets tjänare fick stort stöd i dagens parlamentsval – nu är frågan om Zelenskij kan bli folkets tjänare, skriver Ole Kristian Strøm i en analys i VG. Den politiska nykomlingen har lovat sina väljare mycket, men hans parti har inte tidigare haft något mandat i parlamentet.

Strøm skriver att Zelenskij nu måste ta krafttag mot korruptionen, som utgör ett stort hinder för närmare ekonomiska och politiska förbindelser med länder i väst.

”När han talade på söndagen lovade Zelenskij att ta bort lagen som gör att landets folkvalda har immunitet. Det bidrar definitivt till korruptionen”, skriver Strøm.

Det står återigen klart att ukrainarnas förtroende för det gamla gardet är över, skriver DN:s Michael Winiarski i en analys.

”Ukrainarna vill se nya, yngre och pragmatiska ansikten som ser framåt och förmår föra landet närmare Europa”, skriver han.

Igår 19:58
Zelenskij på valvakan. GENYA SAVILOV / AFP
undefined

Zelenskijs parti noterar bästa resultatet sedan 1991

Ukrainas president Volodymyr Zelenskijs parti Folkets tjänare får 43,9 procent av rösterna i parlamentsvalet, visar den första vallokalsundersökningen enligt AFP. Noteringen är den högsta för något parti i ett parlamentsval sedan Sovjetunionen föll 1991.

I ett första tal efter undersökningen säger Zelenskij att partiets huvudprioritet är att avsluta kriget i landet och att bekämpa korruptionen, enligt AFP.

Det proryska partiet För livet hamnar tvåa med 11,5 procent av rösterna.

Folkets tjänare saknar representation i parlamentet sedan tidigare. Men efter att Zelenskij valdes till president tidigare under våren upplöste han parlamentet och tidigarelade parlamentsvalet.

Igår 17:18
Volodymyr Zelenskij och Svyatoslav Vakarchuk i samband med dagens parlamentsval. TT
undefined

Tv-stjärnan Zelenskij vill samtala med rockstjärnan

Ukrainas president och den tidigare tv-stjärnan Volodymyr Zelenskij vill samtala med det nystartade partiet Rösten om att forma en koalition i parlamentet, skriver Reuters. Partiet startades för två månader sedan och leds av rockstjärnan Svyatoslav Vakarchuk.

Zelenskij gav beskedet i talet han höll efter att en vallokalsundersökning visat att hans parti Folkets tjänare får 43,9 procent av rösterna i parlamentsvalet.

En representant för Rösten säger att partiet är öppet för samarbeten med alla partier som inte stöttas av oligarker. Partiet ser ut att få 6,3 procent av rösterna och tar därmed plats i parlamentet, rapporterar Ekot.

Igår 18:13
Läs mer om Parlamentsvalet i Ukraina
Brexit Storbritanniens framtid
Boris Johnson/bild från när den amerikanska flaggan placeras på månen. TT
Brexit Storbritanniens framtid

”Om USA kunde landa på månen kan vi lämna EU”

Om USA kunde landa på månen för femtio år sedan klarar Storbritannien av att lämna EU den 31 oktober, skriver Boris Johnson i The Telegraph. Johnson är favorit till att efterträda Theresa May som brittisk premiärminister i veckan.

”Vad vi behöver nu är viljan och drivet”, skriver han i sin kolumn.

Johnson menar att det finns goda möjligheter att reda ut oenigheten i utträdesavtalet kring gränsen mot Nordirland – det enda som står i vägen för en överenskommelse.

”Det är absurt att vi ens har tillåtit oss att försenas av dessa tekniska problem”, skriver Johnson.

Han föreslår att Irlandsfrågan ska lösas inom ramen för det frihandelsavtal som ska förhandlas fram mellan parterna efter att utträdet har verkställts – för att på så vis göra den omtvistade nödlösningen överflödig.

Igår 21:56
Läs mer om Brexit
Theresa May/fartyget Stena Impero. TT.
Spänningarna i Hormuzsundet

Theresa May kallar till krismöte om Irans beslag

Premiärminister Theresa May kommer under måndagen att hålla ett möte med Storbritanniens kriskommitté för att diskutera Irans beslag av det brittiskflaggade fartyget i Hormuzsundet, uppger hennes stab för AFP.

– Förutom att ta emot de senaste uppdateringarna från ministrar och tjänstemän ... kommer man under mötet diskutera hur transportsäkerheten i Persiska viken ska kunna upprätthållas, säger en talesperson för Downing Street.

Fartyget Stena Impero beslagtogs på sin rutt mot Saudiarabien i fredags.

Igår 21:23
Reuters TV / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Stena vädjar till Iran om kontakt med besättningen

Rederiet Stena Bulk har framfört en begäran till Iran om att få komma ombord på beslagtagna Stena Impero för att träffa de 23 besättningsmedlemmarna.

– Det vi har begärt av de iranska myndigheterna i Teheran är att själva kunna få komma till besättningen, inte bara få andra- och tredjehandsinformation, utan skaffa egen information, säger vd Erik Hånell till TT och lägger till att man ännu inte fått något svar.

Stena Impero beslagtogs i fredags i Hormuzsundet, passagen mellan Persiska viken och Omanbukten, när det var på väg till Saudiarabien.

Igår 16:53
Stena Bulk. TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
undefined

Iran: Alla ombord på brittiska fartyget är säkra

De 23 besättningsmedlemmarna på det beslagtagna brittiska fartyget Stena Bulk ska vara säkra ”och i god hälsa” enligt iransk tv, rapporterar Reuters. Det svenska bolaget som äger oljetankern kommer skicka en formell ansökan till Iran om att få besöka besättningen.

Storbritannien fördömer Irans agerande och menar att det bryter mot internationella lagar. Landet planerar också sanktioner mot landet som svar på fredagens händelser.

Igår 07:17
Läs mer om Spänningarna i Hormuzsundet
Malmö centralstation.  TT.
Störningarna i tågtrafiken

Vädjan till pendlare: Ta sen ledighet eller jobba hemma

Trafikverket och Skånetrafiken vädjar till tågresenärer att ta sen semester nästa år – eller jobba hemifrån i augusti, skriver Sydsvenskan.

Den 22–27 augusti 2020 kommer tågtrafiken mellan Malmö och Lund att stoppas helt i samband med att spåren ska byggas ut. Att ersätta tågen till fullo med extrainsatta bussar vore en omöjlighet, eftersom 140 bussar i timmen skulle krävas.

Trafikverkets projektledare Thomas Hallgren vill inte heller att de tiotusentals pendlarna ska ta bilen, då vägarna skulle korka igen.

– Därför måste vi be resenärerna att i görligaste mån stanna hemma.

Igår 20:33
Johan Nilsson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Ny prognos: Tågproblemen fortsätter längre än väntat

Tusentals tågresenärer har drabbats av förseningar i helgen efter att en kontaktledning rivits ner mellan Höör och Hässleholm i Skåne under fredagen. Trafikverket tror nu att felet kan vara avhjälpt först på måndagsmorgonen, rapporterar flera medier.

– Allt är åtgärdat och lagat, men anläggningen måste testas, säger Anna-Lena Bergström, presskommunikatör på Trafikverket, till SVT.

I tidigare prognoser beräknades att trafiken skulle rulla på igen under söndagskvällen.

Igår 15:59
Fåglar misstänks ligga bakom tågkaoset. TT
undefined

Fåglar misstänkta bovarna i helgens tågförseningar

Nu har Trafikverket kommit fram till vad som ligger bakom att en kontaktledning revs ned och orsakade en brand i ett ställverk i skånska Sösdala.

– Vi tror oss veta att det är fåglar som har orsakat felet, säger Anna-Lena Bergström, presskommunikatör på Trafikverket, till Ekot.

Tusentals resenärer drabbas av tågproblemen på södra stambanan mellan Stockholm och Malmö som beräknas vara avklarade på söndag kväll, skriver TT.

20 jul
Läs mer om Störningarna i tågtrafiken
Leon Gautier, Greta Thunberg, Charles Norman Shay.  JEAN-FRANCOIS MONIER / AFP
Klimatförändringarna

Greta Thunberg prisad – skänker bort hela summan

Klimataktivisten Greta Thunberg har tilldelats franska Normandies frihetspris på 25 000 euro, rapporterar flera medier.

Priset instiftades till minne av landstigningen i Normandie och Thunberg tog emot priset i sällskap av två krigsveteraner som sponsrar priset.

I sitt tacktal sa hon att det minsta vi kan göra för att hedra krigsveteranerna är att sluta förstöra den värld de kämpat så hårt för att rädda.

Greta Thunberg ska skänka prissumman till fyra klimatorganisationer.

Igår 21:05
Greta Thunberg.  Jean-Francois Badias / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
undefined

Greta utfrågad av kändisar: Finns tusen sätt att agera

Klimataktivisten Greta Thunberg medverkar i ett långt reportage i The Guardian, där hon svarar på frågor från både läsare och olika kända namn, som skådespelaren Maisie Williams och Labour-ledaren Jeremy Corbyn.

Bland annat ställer FN:s fredssändebud Jane Goodall frågan hur Greta Thunberg anser att unga behöver börja agera i klimatfrågan.

– Det finns tusentals sätt att agera på. Till exempel plantera träd, plocka upp skräp, gå med i en organisation som gör skillnad och särskilt att försöka påverka föräldrar och sätta press på personer med makt, säger hon.

Därefter tillägger hon att hon själv startade sin aktivism hemma, genom att förändra sina föräldrars beteenden och tankesätt.

Igår 14:55
Tyskt kolkraftverk och Ursula von der Leyen. TT
undefined

Utsläppsrätter nära viktig nivå – kopplas till EU-topp

Priset på utsläppsrätter närmar sig den viktiga psykologiska gränsen 30 euro per ton koldioxid, rapporterar Bloomberg.

Om priset skulle fortsätta upp och förbi 30 euro skulle det innebära en viktig milstolpe för marknaden, enligt nyhetsbyrån. Experter har pekat ut 30 euro som det minimipris som krävs för att det ska bli ekonomiskt rationellt för industrier att fasa ut de mest smutsiga bränslena.

Den senaste veckans prisuppgång kopplas framför allt till uttalanden från EU-kommissionens nya ordförande Ursula von der Leyen om att hon vill se mer ambitiösa utsläppsmål.

Igår 14:43
Läs mer om Klimatförändringarna
Helg Långläsning
Notre Dame.  TT.
Helg Långläsning

Så nära kollaps var Notre-Dame egentligen i våras

Katedralen Notre-Dame i Paris var närmare en kollaps än vad många förstod, skriver New York Times i ett längre reportage som förklarar hur den ikoniska byggnaden räddades från att slukas helt av lågorna.

Det är en berättelse om ett ödesdigert misstag som upptäcktes först efter nära en halvtimme – och om de enorma risker som brandmännen tog för att rädda kyrkan.

– Det fanns en känsla av att något större än livet stod på spel, sa Ariel Weil, borgmästare i Paris fjärde arrondissement.

Läs texten i länken nedan.

Igår 05:04
Stebbins utmärkt på kartan/Illustrationsbild från Alaska. Google Maps/TT
undefined

I Stebbins i Alaska är alla poliser dömda brottslingar

Misshandel, våld i hemmet, fordonsstöld, tafsande, hindrande av åtal, oaktsam körning, rattfylleri och försök till sexuellt övergrepp. Det var inget särskilt imponerande cv som Nimeron Mike lämnade över när han sökte jobb som polis i Alaska.

Men redan samma dag anställdes han i byn Stebbins, skriver Pro Publica i ett långt reportage.

– Jag trodde inte att jag hade en chans att bli polis, säger Nimeron Mike.

Faktum är att samtliga sju poliser i den lilla byn tidigare har dömts för brottsliga handlingar, även polischefen. Det är ett lågstatusyrke med låga löner i Alaska, och när få personer söker jobben banar det väg för tidigare dömda brottslingar att få ta på sig polisuniformen.

Läs hela reportaget via länken nedan.

Igår 05:04
Rodrigo Duterte, Filippinernas president.  Bullit Marquez / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
undefined

”Manilas slum förvandlas till ett slagfält i drogkriget”

20 000 personer har dött i Filippinernas krig mot narkotika. Nu höjer en grupp katolska rebeller rösten mot president Rodrigo Duterte.

”Manilas slum har förvandlats till slagfält för Dutertes drogkrig”, skriver The Guardian i ett långt reportage om situationen.

En person som undkommit döden med en hårsmån är mannen som numera går under namnet broder Jun. 30-åringen körde cykelriksha i Manila när han blev bortförd av en polis som låtsades vara passagerare. På polisstationen misshandlades han brutalt och sköts med flera skott.

Nu är han en del av en katolsk grupp som vill stoppa Dutertes räder.

Läs hela reportaget via länken nedan.

Igår 06:50
Läs mer om Helg
Polisinsats vid brottsplatsen / Mikael Damberg (S).  TT.
Knivvåldet i Göteborg

Damberg om ökade våldet: Måste få polisen att växa

Inrikesminister Mikael Damberg (S) beklagar den senaste veckans händelser i Göteborg – där två unga män knivskurits till döds, skriver Göteborgs-Posten.

Enligt Damberg har knivvåldet ökat i Göteborg i år, även om skjutvapenvåldet minskat.

Justitieminister Morgan Johansson (S) sa tidigare i veckan att regeringen ville skärpa straffen för brott mot knivlagen.

– I Socialdemokraterna är det något vi sagt att vi vill genomföra, men fokus bör ligga på att få polisen att växa, säger Mikael Damberg.

Igår 19:07
Illustrationsbild. Thomas Johansson/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Två dödsfall med knivvåld på kort tid i Göteborg

Den man som skadades i ett knivbråk under natten till lördag i gallerian Nordstan i Göteborg har dött av sina skador uppger polisen. En misstänkt gärningsman har gripits misstänkt för mord på den 19-årige mannen som dog.

Den misstänkte gärningsmannen greps på en spårvagn, rapporterar GP.

Tidigare i veckan rånmördades en 18-årig man på Hisingen i Göteborg. Tre personer har häktats misstänkta för dådet. Det finns ingen känd koppling mellan händelserna.

Igår 06:05
Läs mer om Knivvåldet i Göteborg
Rosengårds Hailie Mace och Växjös Elin Karlsson i en närkamp. CHRISTOFFER BORG MATTISSON / BILDBYRÅN
Damallsvenskan 2019

Rosengård krossade Växjö inför rekordpublik i Malmö

De svenska VM-bronshjältarna Caroline Seger, Zecira Musovic, Nathalie Björn och Anna Anvegård var tillbaka i vardagen när FC Rosengård tog emot Växjö DFF i damallsvenskan i kväll. Och Anvegård fick se sitt Växjö bli fullständigt överkört.

Rosengårds segersiffror skrevs till 5–0 inför en ny rekordpublik på Malmö IP. Men de 1 644 åskådarna var ändå en bra bit från de 20 000 som följde VM-bronsmatchen i Nice.

– Jag visste om att det skulle bli en stor omställning och det är en helt annan grej att spela mästerskap. Men det var ändå kul att så många kom i dag, säger Caroline Seger till TT efter matchen.

I och med segern går Rosengård upp på andra plats i den jämna tabellen.

Igår 19:13
FCR:s Nathalie Björn, Caroline Seger, Zećira Mušović och Växjös Anna Anvegård. Bildbyrån
undefined

VM-bronshjältarna hyllas – får draghjälp av Malmö FF

När FC Rosengård i eftermiddag gör omstart i damallsvenskan ska VM-bronshjältarna hyllas – och laget hoppas på att få draghjälp från herrallsvenska Malmö FF. Alla som har biljett till MFF–Sirus klockan 15.00 får också se FC Rosengård–Växjö DFF klockan 17.30, skriver Sydsvenskan.

– Jätteschysst av de att vara med på detta, säger Rosengårds sportchef Therese Sjögran till tidningen.

Fyra medaljörer kommer att hyllas: Caroline Seger, Nathalie Björn och Zećira Mušović i Rosengård samt Anna Anvegård i Växjö.

Igår 12:29
Läs mer om Damallsvenskan 2019