Kia

Väntan är över – snart lanseras Kia e-Soul

Under våren tar Kia nästa steg på den svenska marknaden i storsatsningen på elektrifiering. Då lanseras nämligen helt nya e-Soul, den tredje generationen av den kompakta crossovern. Modellen, som visades upp under den internationella bilsalongen i Genève förra veckan, kommer endast att säljas med elektrisk drivlina.

Kia e-Soul får en räckvidd på el på upp till 452 kilometer och är förberedd för UVO, det allra senaste systemet för kommunikation och infotainment. Bilarna som lanseras i Sverige har det stora batteripaketet på 64 kWh, en elmotor på 204 hästkrafter och 395 Nm i maximalt vridmoment.

Kia e-Soul är standardutrustad med de senaste säkerhetssystemen: bland annat filövervakningssystem, adaptiv farthållare, trötthetsvarnare, nödsamtalsfunktionen eCall och autobroms med fotgängar- och cyklistskydd.

Detta är en annons från vår partner, den är inte skriven av journalisterna på Omnis redaktion. Innehållet behöver inte nödvändigtvis reflektera Omniredaktionens åsikter.

Dela

Öppna i ny flik

Relaterade ämnen

Kia Partner

Toppnyheter

Fotbolls-VM Sveriges VM-resa
Hedvig Lindahl/Stefan Löfven. TT/Bildbyrån
Fotbolls-VM Sveriges VM-resa

Lindahls magiska räddning hyllas av Löfven och Solo

Petad och ratad i Chelsea under hela året. I kväll tog Hedvig Lindahl revansch när hon ledde Sverige till kvartsfinal med sin fantastiska räddning på Janine Beckies straff.

– Det är skönt att få göra en sådan här insats efter mitt år, säger Lindahl till TV4 efter matchen.

VM:s officiella Twitterkonto har lagt ut en bild på Lindahls räddning med texten ”overkligt”. Den svenska målvakten hyllas av USA:s förra målvakt Hope Solo som också skickar en passning till de som vill ha mindre målburar för damerna.

”Vilken räddning! Om bara målen var mindre, eller vad säger ni?” twittrar hon.

Statsminister Stefan Löfven var på plats i Paris och fick en pratstund med Lindahl efter matchen.

– Jag sa till henne ”hur kunde du ta den där, hur bär du dig åt?” säger Löfven till Radiosporten.

Igår 21:35
Hedvig Lindahl jublar medan Janine Beckie deppar. SIMON HASTEGÅRD / BILDBYRÅN
undefined

”Vilken otrolig räddning, en hel karriär i en tusendel”

Ett utdömt Sverige har motbevisat belackarna och har återupprättat sin heder, skriver Expressens Tomas Pettersson efter segern mot Kanada. Efteråt gick förbundskapten Peter Gerhardsson runt och såg överlycklig ut.

”Och det ska han vara – alla som ifrågasatte hans coachning och bänkande av startspelare mot USA fick något att tänka på i kväll.”

Sportbladets Simon Bank lyfter fram flera svenska spelare, däribland Nilla Fischer och Fridolina Rolfö. Men starkast lyste Hedvig Lindahl och hennes räddning på Janine Beckies straff.

”Det var en otrolig räddning, ett definierande ögonblick, en hel karriär i en tusendel. VM kräva dessa ögonblick”, skriver Bank.

Igår 22:28
Tyskland efter segern mot Nigeria i åttondelen. DENIS BALIBOUSE / BILDBYRÅN
undefined

Mardrömsmotståndaren väntar: ”Vi ska krossa dem”

21 förluster på 27 matcher. Den senaste mästerskapssegern kom 1991. På lördag ställs Sverige mot mardrömsmotståndaren Tyskland i kvartsfinalen.

Sedan Sverige vann bronsmatchen mot Tyskland i VM 1991 har man åkt på flera svidande nederlag. Bland annat finalförlusterna i VM 2003 och OS 2016.

– Det är dags nu. Det säger vi varje gång, men vi känner att vi verkligen kan ta dem, säger Kosovare Asllani till TV4.

– Vi ska krossa dem, säger Fridolina Rolfö till samma tv-kanal.

Matchen spelas i Rennes med start 18.30.

Igår 21:24
Läs mer om Fotbolls-VM
Brexit Storbritanniens framtid
Boris Johnson. Ben Birchall / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Brexit Storbritanniens framtid

Johnson: Goda chanser att förhandla med EU om brexit

Favoriten till att ta över som ny brittisk premiärminister, Boris Johnson, är övertygad om att det finns goda möjligheter att förhandla om det avtal som Theresa May slöt med EU. Det säger han i en intervju med BBC.

Han säger att det politiska landskapet har förändrats mycket både i Storbritannien och i resten av EU sedan avtalet förhandlades fram.

– Jag tror att det på båda sidor av Engelska kanalen finns en helt annan syn på vad som behöver göras, säger Johson.

EU har vid upprepade tillfället uteslutit att avtalet kan förhandlas om.

Igår 22:18
Boris Johnson. Hannah Mckay / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Donator pressar Johnson: ”Vi har rätt till förklaring”

Taximogulen John Griffin, en av de största donatorerna till det konservativa Torypartiet i Storbritannien, sällar sig nu till dem som kräver att Boris Johnson förklarar vad som hände när polis kallades till hans hem efter ett bråk tidigare i veckan. Han säger att det är ”mycket oroande” att Johson inte svarar på frågor.

– Vi har rätt till en förklaring och han behöver hantera detta på ett korrekt sätt. Han kan inte räkna med att vi ska stå bakom honom om han inte redogör för alla detaljer, säger Griffin till The Guardian.

Boris Johnson är huvudfavorit att ta över som partiledare och premiärminister.

Igår 14:47
Jeremy Hunt / Boris Johnson.  TT
undefined

Johnson kallas för ”fegis” av Hunt – debatt inställd

Den brittiska tv-kanalen Sky News kommer att ställa in morgondagens planerade debatt mellan Boris Johnson och Jeremy Hunt, eftersom Johnson vägrat att komma. Det uppger kanalen själva på Twitter.

I stället har man bjudit in de båda partiledarkandidaterna till en debatt den 1 juli.

Jeremy Hunt har kallat Boris Johnson för ”en fegis” eftersom han inte velat möta honom i debatter, och menar att han försöker undvika att bli granskad av folket. Hunt säger också att det är ”respektlöst” av Johnson att inte komma till Sky News debatt.

– Folk måste veta vad du kommer att göra och du måste svara på de frågorna, säger Hunt.

Igår 09:56
Läs mer om Brexit
Trumps USA Relationen Iran-USA
FN:s säkerhetsråd. Bebeto Matthews / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Trumps USA Relationen Iran-USA

Enigt säkerhetsråd vill se samtal – attacker fördöms

FN:s säkerhetsråd uppmanar på måndagskvällen till dialog för att trappa ner läget i konflikten mellan USA och Iran, rapporterar AFP.

I ett uttalande fördömer rådet attackerna på oljefartyg i Hormuzsundet. Säkerhetsrådet kallar attackerna ”ett hot mot världens energiförsörjning och internationell fred och säkerhet”.

Tidigare under kvällen har Irans FN-ambassadör sagt att det just nu inte finns några förutsättningar för samtal med Iran.

Igår 21:15
Irans FN-ambassadör Majid Takht Ravanchi  SPENCER PLATT / GETTY IMAGES NORTH AMERICA
undefined

Iran: Kan inte förhandla med någon som hotar en

Irans FN-ambassadör Majid Takht Ravanchi anser att USA:s nya sanktioner mot landet visar att Washington inte bryr sig om internationell rätt, rapporterar Reuters.

Han säger också att atmosfären just nu inte är den rätta för förhandlingar utan att USA måste upphöra med sitt ”ekonomiska krig mot Irans befolkning”, skriver AFP.

– Man kan inte starta en dialog med någon som hotar och skrämmer en, säger han.

På måndagskvällen träffas FN:s säkerhetsråd bakom stängda dörrar för att diskutera den upptrappade konflikten mellan USA och Iran.

Igår 20:43
Donald Trump och  Ayatollah Ali Khamenei. TT.
undefined

USA:s nya sanktioner riktar sig mot Irans högste ledare

USA inför nya hårda sanktioner riktade bland annat mot Irans högste ledare Ayatollah Ali Khamenei, som svar på att Iran sköt ner en amerikansk drönare i förra veckan, skriver flera medier. Enligt USA:s finansminister kommer sanktionerna att blockera tillgångar värda miljarder.

– Vi kommer att fortsätta att öka pressen på Teheran tills dess att regimen upphör med alla farliga handlingar, inklusive ambitionerna att skaffa kärnvapen, sa president Donald Trump i samband med att han skrev under ordern om sanktionerna.

USA, Storbritannien, Saudiarabien och Förenade arabemiraten uppmanar också i ett gemensamt uttalande till diplomatiska lösningar på den upptrappade krisen i Iran, skriver AFP.

Igår 16:19
Läs mer om Trumps USA
Nyamko Sabuni. Naina Helén Jåma/TT / TT NYHETSBYRÅN
Jakten på ny L-ledare

Statsvetare: Frågan är om Erik Ullenhag löper linan ut

Efter att Liberalernas valberedning föreslagit Nyamko Sabuni till ny partiledare är frågan huruvida Erik Ullenhag kommer att löpa linan ut, säger statsvetaren Jenny Madestam till Expressen.

Den demokratiska aspekten – att det finns flera att välja på vid landsmötet – kan göra att Ullenhag inte hoppar av, däremot kan det underblåsa konflikten om han inte gör det, menar hon. Hur som helst krävs det enligt Madestam mycket för att Ullenhag ska bli vald.

– Det finns vissa ombud som kommer rösta emot sitt länsförbunds nominering, men jag tror inte att det räcker, säger hon till tidningen.

Igår 19:02
Erik Ullenhag och Nyamko Sabuni. Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Analyser: Nästa L-ledare börjar i brant uppförsbacke

Valberedningens förslag att Nyamko Sabuni ska bli ny L-ledare är inte bindande – men det innebär en kraftig höjning av tröskeln för Erik Ullenhag, skriver SvD:s Göran Eriksson i en analys.

Partiledarfrågan kommer inte bara att avgöra vilket parti Liberalerna kommer att vara, utan kommer också avgöra hur L i framtiden väljer nya ledare, skriver han och framförhåller att valet präglats av splittring.

”Valberedningen var inte enig och det kommer partiet inte heller att vara. Nästa partiledare börjar i en mycket brant uppförsbacke.”

Ekots inrikespolitiske kommentator Fredrik Furtenbach menar att beskedet nu pekar mot att det blir Sabuni som tar över efter Jan Björklund. Och krisstämningen inom partiet kan leda till att det blir så, menar han.

– Hon uppfattas stå för förändring och hon kopplas inte alls ihop med dagens ledning under Jan Björklund, säger han.

Igår 16:19
Erik Ullenhag (L). Henrik Montgomery/TT / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Splittring i valberedningen: Två ville hellre ha Ullenhag

Det är en splittrad valberedning som föreslår Nyamko Sabuni till ny L-ledare. Trots försök att nå enighet bakom förslaget valde två ledamöter – Monica Brohede Tellström och Joakim Rönnbäck – att reservera sig mot beslutet, skriver valberedningen på SvD Debatt.

Ledamöternas beslut att reservera sig till förmån för Erik Ullenhag fattades utifrån bland annat Stockholms länsförbunds och Liberala ungdomsförbundets nomineringar.

Erik Ullenhag skriver i ett Facebookinlägg att det bästa partiet kan göra nu är att kämpa för det parti vi vill vara i framtiden och hur vi ska göra ”Sverige, Europa och världen bättre”. ”Vi ses på landsmötet!” avslutar han.

Igår 15:18
Läs mer om Jakten på ny L-ledare
En lastbilsprotest mot den nya lagen utanför Oregons senat. Sarah Zimmerman / TT NYHETSBYRÅN/ NTB Scanpix
Klimatförändringarna

Försvunna politiker tros gömma sig i annan delstat

För femte dagen i rad vägrade republikanerna i Oregons delstatsenat att dyka upp på jobbet i dag, rapporterar AP. De elva politikerna håller sig undan i protest mot ett förslag om skärpta utsläppslagar som Demokraterna vill driva igenom. Om inte minst två republikaner är på plats kan inga beslut fattas i senaten eftersom minst 20 ledamöter måste vara närvarande.

Oregons guvernör har beordrat polisen att leta upp de försvunna politikerna. Flera av dem tros dock hålla sig undan i andra delstater där Oregons polis inte har rätt att ingripa.

Igår 21:27
Oregons parlamentsbyggnad. Gillian Flaccus / TT NYHETSBYRÅN
undefined

Oregons politik i baklås efter protest mot klimatlag

Ett politiskt drama utspelar sig just nu i Oregon, där ett förslag om att kraftigt begränsa delstatens klimatutsläpp fått hela det politiska systemet att låsa sig, skriver Wall Street Journal.

De elva republikanerna i delstatens senat är emot förslaget och har därför helt enkelt slutat att dyka upp på sammanträdena de senaste dagarna utan gömt sig. Om inte minst två av dem är på plats är för få ledamöter samlade för att några beslut ska kunna fattas.

Den demokratiske guvernören Kate Brown har därför beordrat polisen att leta rätt på republikanerna och föra dem tillbaka till senaten för omröstningen. Det har fått en högermilisgrupp att hota med att ta till vapen för att skydda de elva politikerna från polisen om så behövs. Polisen tar hotet på så stort allvar att man under lördagen stängde hela senatsbyggnaden.

23 jun
Läs mer om Klimatförändringarna
Vinter-OS Vinter-OS 2026
Stefan Holm/prins Daniel och kronprinsessan Victoria efter Stockholm-Åres förlust. Bildbyrån
Vinter-OS Vinter-OS 2026

”Sluta sök OS, Sverige! Det är dyrt och förnedrande”

Sverige kommer kanske aldrig att få en bättre chans att få ett OS än vad man hade nu, skriver DN:s Johan Esk i en krönika. När det nu står klart att Sverige återigen förlorat en OS-omröstning är det dags att sluta försöka, tycker han.

”Lägg inte ner mer kraft, tid och pengar på såna här kampanjer. Sverige kan ändå inte vinna OS-val.”

Esk skriver att det största felet med Sveriges ansökan var att man aldrig riktigt lyckades sälja in idén till det svenska folket. SvD:s Anders Lindblad håller med och tillägger att de svenska politikernas ovilja att ge ekonomiska garantier låg den svenska ansökan i fatet. Även han vill att Sverige slutar att söka spelen.

”Det är bara förnedrande, dyrt och destruktivt att fortsätta försöka.”

Igår 16:50
Kronprinsessan Victoria på plats i Lausanne/IOK:s ordförande Thomas Bach. TT/Bildbyrån
undefined

Sverige förlorade kampen – vinter-OS 2026 till Milano

Det blev förlust för Stockholm-Åre i OS-omröstningen. Vid klockan 18 meddelade IOK:s ordförande Thomas Bach att vinter-OS 2026 ska hållas i Milano-Cortina. Italiens ansökan vann med 47 röster mot 34.

I den svenska delegationen – där bland andra statsminister Stefan Löfven, kronprinsessan Victoria och bostadsminister Peter Eriksson ingick – var det ledsna miner efter beskedet.

– Jag gratulerar Milano till segern. Vi slog er i en match som tog oss till fotbolls-VM. Nu slog ni oss, så det står 1–1, sa Peter Eriksson när han gick upp på scenen för att gratulera italienarna.

Italien kommer därmed att arrangera sitt tredje vinter-OS medan Sverige får vänta på sitt första. Detta var sjunde gången som Sverige försökte få vinterspelen.

Igår 16:04
Läs mer om Vinter-OS